Kårstø 0032133
Kårstø 0032133

Norske bedrifter vinner talentene

Topp trioen er den samme som i fjor med Statoil på første plass, etterfulgt av Aker Solutions og, på en tredje plass, Det Norske Veritas.

Publisert

Statoil henger høyt som arbeisgiver blant unge mennesker. Her er anlegget på Kårstø. Foto: Øyvind Hagen / StatoilHydro

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Employer Branding spesialisten Universum, hvor om lag 5.500 yrkesaktive økonomi, teknologi og IT-kandidater rangerte sine drømmearbeidsgivere.

Undersøkelsen viser deres preferanser og syn på arbeid og karriere. Svarene har blitt samlet inn i samarbeid med Siviløkonomene, NITO, Manpower, Xtra Personell, personalhuset og ANSA.

Finanskrise påvirker

Den økonomiske uroen reflekteres i rangeringen av ideelle arbeidsgivere. Statlige og norske arbeidsgivere, som anses som trygt og bærekraftig i en tid med økonomisk usikkerhet har generelt økt i popularitet.

- At sikkerhet er viktig i dagens økonomiske tider er kanskje ingen stor overraskelse. Arbeidsgivere i offentlig sektor har fokusert stadig mer på å være en attraktiv arbeidsgiver - noe som de nå lykkes med, og de assosieres ofte med sikkerhet i våre undersøkelser”, sier Carlo Duraturo, Direktør for Norden i Universum i en pressemelding.

- Enkelte av de store selskapene har også forstått hvilket potensial det finnes i det viktige miljø- og klimaspørsmålet - både forretningsmessig, men også i å tiltrekke seg framtidig arbeidskraft. Det å være oppdatert på hva som er viktig for de man ønsker å rekruttere blir dermed avgjørende i fremtiden, sier han.

Norske bedrifter på topp blant økonomer

På topp-6 på økonomilisten er alle bedriftene norske virksomheter. Statoil er sammenlagt sterkest når unge yrkesaktive rangerer hvilke selskap de anser som mest attraktive.

- Vi er veldig stolte av tilliten blant unge yrkesaktive og svært fornøyd for at vår tilstedeværelse på ulike arenaer gir resultater. Statoil innfrir på utfordringer og utvikling i jobben samtidig som vi tilbyr en grundig opplæring og tar vårt publikum og medarbeidere seriøst" sier André Steinsett Mathiesen, HR konsulent rådgiver i konsern HR i Statoil. Han legger til; "Norske bedrifter er mer synlige i media og derfor tror vi mange norske bedrifter blir rangert høyt på listene”.

Ingeniører søker seg også til Statoil

Ingeniører anser norske selskaper som mest attraktive arbeidsgivere. En klar trend er at bedriftene som er leverandører og/eller produsenter av olje og gass befinner seg på toppen av rangeringslisten. Topp trioen er den samme som i fjor med Statoil på første plass, etterfulgt av Aker Solutions og, på en tredje plass, Det Norske Veritas.

Populariteten vedvares for Google blant IT-kandidatene

Google’s attraktivitet som arbeidsgiver kan ses igjen i Professional Undersøkelsen, der bedriften topper IT rangeringen. Google er, med 24,17 % stemmene, den klart mest attraktive arbeidsgiveren blant unge teknologer. Deretter følger rivalen Microsoft og Statoil på en delt andre plass med 17,64 % av stemmene.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS