Ledere

Selg deg inn på nytt

De fleste ledere føler seg trygge på medarbeidere som de selv har vært med på å ansette. De har gått gjennom cv-en og kanskje gjennomført intervjuer. Med en ny sjef i bedriften kan det være på tide å selge seg inn på nytt.

Publisert

En ny leder i virksomheten kan virke skremmende, og kanskje også trunde på din posisjon. Ved å være litt aktiv kan du selv sørge for å skape et godt samarbeidsklima. Ill.foto: Colourbox.

En ny sjef er på vei inn i din organisasjon. Usikkerheten om hva den nye lederen vil prioritere, og hvordan fremtiden vil se ut er i anmarsj.

Den forrige lederen som du hadde et nært og godt forhold til er på vei ut. Hva gjør du? Harvard Business Review har følgende tre råd til deg som vil være litt på hugget ovenfor den nye sjefen.

1. Oppdater din CV

Sørg for å oppdatere din historie på på cv’n. Skriv ned alle erfaringer og stillinger du har, og har hatt, internt i bedriften du fortsatt jobber i. Fokuser på oppnådde resultater.

2. Be om et møte

Spør om du kan få avtale et møte med din nye sjef. Fortell hva hensikten er; å bli bedre kjent med din nye leder. Bruk dette møtet som om det skulle vært et ordinært jobbintervju, der du vil bli vurdert på nytt. Bær forberedt, presis og profesjonell.

3. Presenter deg selv

Start med å si: Jeg vil gjerne fortelle deg litt om min rolle og historie her i teamet/selskapet eller avdelingen. Gå gjennom punktene du har forberedt. Trekk frem de gode resultatene du og din avdeling har oppnådd. Ikke la det bli enveis kommunikasjon. Still spørsmål og forsøk å finne ut hva din nye sjef liker og hva vedkommende ikke liker.

Dersom du er redd for å bli beskyldt for smisking, kan du trøste deg med at de fleste ledere liker at de ansatte tar initiativ og tar ansvar for sin egen jobbsituasjon. Lykke til!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Bestill et abonnement på Personal og Ledelse her. Enkeltutgaver av kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS