Finalistene til sommerjobben som konsernsjef er klar

Blant over 4000 søkere er nå de 10 finalistene til Norges mest populære sommerjobb, med en lønn på 100.000, klar. Det er en stor spredning i studiebakgrunn, både en sykepleierstudent og en student i rettsvitenskap er blant toppkandidatene.

Publisert

Dette er syvende året at Adecco er på jakt etter Norges største ledertalent som får sommerjobb som konsernsjef. I august får en student teste ut hvordan det er å være øverste leder for 5000 ansatte, med en lønn på 100.000. De 10 finalistene har kommet gjennom et ekstremt trangt nåløye: Over 4000 søkte på sommerjobben.

Finalistene er alle ledertalenter

– De har vært i gjennom en tøff prosess som er grundigere enn mange ordinære topplederrekrutteringer, sier Konsernsjef i Adecco, Torben Sneve.
– Finalistene er alle ledertalenter og det blir utfordrende for juryen å velge en vinner.

Aldri før har det vært en så stor spredning i studieretninger blant finalistene. Tidligere år har det vært flest som studerer typisk ingeniørfag og økonomi.

– Ledertalenter finner man innen alle studieretninger. Da er det ekstra moro at vi i år har lykkes med å motivere flere typer studenter til å søke sommerjobben, sier Sneve.

Norges tøffeste rekrutteringsprosess

  • 7500 tok ledertesten på konsernsjefen.no.
  • 4000 deltok i søknadsprosessen og ble bedt om å sende inn søknadsbrev og CV.
  • Basert på en helhetsvurdering fikk 500 en logisk resonneringstest.
  • De 100 beste gikk vider til integritetstest og videointervju.
  • Basert på en helhetsvurdering ble 20 valgt ut til personlighetstest og dybdeintervju.
  • 10 finalister er nå videre til assessmentsenter i Oslo 30. mars.

Vinneren kåres 30. mars

Finalistene skal nå gjennomføre et assessmentsenter der de evalueres av en jury. I løpet av dagen annonseres vinneren.

I juryen sitter konsernsjef i Adecco, Torben Sneve, Administrerende direktør for Schneider Electric, Dagfinn Ringås, managing partner i Great Place to Work, Jannik Krohn Falck, direktør for Badenoch & Clark Leif Feiring og HR- direktør i Adecco Elham Binai.

Powered by Labrador CMS