Penger
Penger

Lei statlige lederes lønnsfest

Flere statlige ledere tjener over tre ganger så mye som statsministeren, det vil næringsminister Trond Giske gjøre noe med.

Publisert

Næringsminister Trond Giske vil ta grep i forhold til de høye lønningene hos statlige ledere.

– Lederlønningene har økt for mye. Vi er ikke fornøyd med utviklingen, sier statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet til Dagsavisen.

Riksrevisjonens rapport som viser til at lederlønningene i statlige, heleide selskap har økt med 35 prosent fra 2004 til 2009, er ikke i tråd med den rødgrønne regjeringens politikk.

Hele 27 statlige ledere tjener nå mer enn statsminister Stoltenberg, som har en årslønn på 1,2 millioner kroner. Næringsministeren vil i forbindelse med ny eierskapsmelding ta grep, særlig overfor de heleide statlige selskapene.

Departementet har sendt ut brev til samtlige statlige selskaper og eierdepartementet, der de etterspør synspunkter på lederlønnsspørsmålet. Det er også engasjert en ekstern rådgiver som skal gjennomgå retningslinjene, skriver VG.

Les mer om lederlønn her.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"