Norges første digitale lederakademi

Leadership Weekly AS lanserer den 9. juni Norges første digitale lederakademi - en felles møteplass for ledere innad i virksomheter, som er tilgjengelig ved et tastetrykk på PC, nettbrett og smarttelefon.

Publisert

Her får hver enkelt deltager oversikt over kommende læringsaktiviteter, personlige refleksjoner og pågående dialog med andre ledere.

Akademiet bidrar til å sikre fremgang for deltagerne – og ambisjonen er å utvikle lederens fulle potensiale. Leadership Weekly tar nå denne innovative teknologien i bruk, og den digitale plattformen er robust, fleksibel og enkel å tilpasse til egne behov. Akademiet kan enkelt gjøres tilgjengelig på virksomhetens intranettsider, samt sømløst integreres i et eksisterende LMS (Learning Management System).

Vi er inne i en digital revolusjon, som påvirker alle bransjer. Dette er også kommet til lederutvikling, hvor digitalisering kan være med på å redusere kostnader og fasilitere bedre opplæringsprogrammer

– Digital lederutvikling gjør det mulig for ledere å samhandle internt - også i sanntid. Vi ønsker å levere et konsept som oppleves så tett på lederhverdagen som mulig, sier Mats Kristensen, partner og ansvarlig for læring og utvikling i Leadership Weekly.

Det digitale lederakademiet kan passe for virksomheter i Norge eller større, internasjonale selskaper som har ledere i forskjellige land og kontinenter.

– Da er det ikke like enkelt å følge et lederutviklingsopplegg i praksis. Vårt digitale klasserom arrangerer fellesundervisning for deltagere på samme program, og legger til rette for et strukturert utviklingsløp med fokus på refleksjon og evaluering, sier Kristensen.

Lederutviklingsprogrammet utvikles sammen med kunden og settes opp i et oversiktlig ”spillbrett”, hvor hver enkelt ”brikke” representerer en aktivitet i utviklingsløpet. Den første kan eksempelvis være en video hvor daglig leder ønsker alle velkommen, understreker viktigheten av dyktig ledelse og hvor vedkommende samtidig gir noen personlige råd og tips.

Tilgangen til ”brikkene” eller modulene, er avhengig av hvor i prosessen du er. Akademiet gir deltageren full oversikt og ikke minst påminnelser om hva som skal gjøres når. Her får lederne også veiledning i forhold til hvordan oppgaver skal utføres, og en tydelig forklaring på hva som er hensikten. Man kan gi hverandre feedback, og gjøre hverandre gode gjennom sparring, tilbakemelding og dialog.

– Vi bruker en rekke forskjellige forskningsbaserte virkemidler og aktiviteter gjennom et utviklingsløp på 3-6 måneder. Målet er å knytte ledergruppen tettere sammen, og lederne får følelsen av å være med på en ”utviklingsreise” – sammen med andre dyktige lederkolleger, avslutter Kristensen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS