Ledernetts mest leste saker i 2016

Her får du våre 10 mest populære saker så langt i 2016.

Publisert

Hva skiller gode ledere fra de beste?
Forskere ved Harvard Business School har i ti år undersøkt hva som skiller gode ledere fra de absolutt beste lederne. Her får du de fire grunnegenskapene for ledere som virkelig lykkes.
Les saken her

Er sykefravær smittsomt?
En leder opplever at stadig flere bruker «sykefraværs-kvoten», og det skjer oftere i perioder der andre kolleger er syke. Spørsmålet er om bedriften kan stramme inn på bruk av egenmeldingene.
Les sakne her

Varsling eller illojal handling
En medarbeider har i en e-post sendt ut en melding til 60 personer der han mener bedriften bryter personopplysningsloven. Lederen mener dette er en illojal handling og ikke varsling. Nå ønsker ledere å si opp vedkommende.
Les saken her

Kan vi stramme inn på røykepausene?
En leder har mottatt en del klager fra ansatte som ikke røyker. De mener at røykerne tar seg litt for mange og lange røykepauser. Nå lurer lederen på om hun kan stramme inn på røykepausene.
Les saken her

Dropp luksusgodene
I tøffe tider er mange tvunget til å stramme inn livreimen og kutte kostnader. – Kutt ned på unødvendigheter og frynsegoder som bærer preg av luksus, råder Erland Nørstebø i PwC.
Les saken her

Hva er lov når ansatte bryter taushetsplikten?
Hvordan kan du håndtere brudd på lojalitets- eller taushetsplikten hos dine medarbeiderne eller tidligere ansatte?
Les saken her

Hva gjør vi med private gjøremål i arbeidstiden?
En bedriftsleder har oppdaget at en del medarbeidere er misfornøyde fordi noen kolleger tar lange private samtaler i arbeidstiden. Hvordan løser vi denne problematikken uten å forsure arbeidsmiljøet?
Les saken her

Nordmenn er nest lykkeligst på jobb
En fersk undersøkelse fra Universum viser at nordmenn er nest lykkeligst på jobb blant 55 land. Det er kun belgiske medarbeidere som er mer fornøyde på jobb enn nordmenn.
Les sakne her

Kan det rettferdiggjøres å forskjellsbehandle?
En leder har innvilget flere dager permisjon i forbindelse med dødsfall i nærmeste familie. En medarbeider som tidligere ikke fikk så mange dager reagerer og lurer på hvorfor lederen forskjellsbehandler.
Les saken her

10 sjekkpunkter for god ledelse
Mange ledere tror at det hadde vært lettere å lede folk dersom de bare hadde hatt personalansvaret. Så enkelt er det ikke. Skal du ha makt og innflytelse må du gjøre deg fortjent til det. I tillegg er det et godt råd å avklare hvilke virkemidler du kan bruke.
Les saken her

Personal og Ledelse er Norges ledende HR-tidsskrift. Her får du lett forståelig fagstoff, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

- Bestill abonnement

- Last ned enkeltsider eller utgaver av bladet

- Besøk oss på facebook

- Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS