(Ill.foto: Karine H. Henriksen)

Rekordstor pågang av frivillige til VM

Den store pågangen for å jobbe som frivillig under VM i skiskyting har fylt opp frivilligkorpset på rekordtid. Arrangøren har allerede måttet avvise 350 søkere.

Publisert

– De 1300 plassene gikk veldig raskt. Det er utrolig gledelig at så mange ønsker å bidra til et felles løft for idretten. Vi skulle ønske vi kunne tatt imot enda flere, sier Harald Sundgot Borgen, frivilligansvarlig i Skiskytter-VM 2016.

En forutsetning for VM
På drøyt tre måneder har arrangøren mottatt over 1650 søknader.

– Det har gått over all forventning. Frivilligheten står sterkt i Norge og det er veldig viktig. Uten frivillig innsats er det ikke mulig å arranger store mesterskap som VM, sier Sundgot Borgen.

Populært med sport og media
Frivilligkorpset under VM er delt inn i 32 avdelinger som skal jobbe i arenaen i Holmenkollen, men også i Oslo sentrum der det blir festivalområde og medaljeseremonier på Karl Johan.

– Noen avdelinger ble smekkfulle med en gang. Det er veldig populært å jobbe med sport, media og publikumsservice, sier Sundgot Borgen.

Skiskytter-VM byr på 11 øvelser fordelt på åtte konkurransedager. Om lag 300 utøvere fra 35 nasjoner stiller til start i VM.

Flere unge deltar
Arrangøren har hatt mål om å bruke VM til å forynge et aldrende frivilligkorps. Det har de også lykkes med. Snittalderen blant de frivillige til VM er nå 44 år, mot 51 år under verdenscupen i 2015.

– Det er viktig at vi får flere unge som kan bidra til VM, men også til fremtidige verdenscuparrangementer. Flere unge ser det som spesielt attraktivt å være med på store arrangementer som VM, EM og OL, sier Sundgot Borgen.

Profesjonaliseres til VM
VM-arrangøren frister unge søkere med attester, relevant arbeidserfaring og diverse kurstilbud fra næringslivspartnere.

– For å profesjonalisere frivilligkorpset har for eksempel store virksomheter som Flytoget egne kurs i serviceopplæring og det å håndtere våre gjester på en god måte. Det har blitt tatt godt imot i korpset, sier Sundgot Borgen.

(Pressemelding)

Om Skiskytter VM 2016

Sammen med Norges Skiskytterforbund, Skiforeningen skal VM-selskapet Skiskytter VM 2016 AS arrangere idrettsfest i Oslo fra 3. til 13. mars 2016.

Skiskytter VM 2016 AS har ansvaret for å planlegge og gjennomføre prøve-VM i 2015 og VM i 2016, og eies 70 prosent av Norges Skiskytterforbund og 30 prosent av Skiforeningen. Oslo kommune har vertskapsrollen.

Powered by Labrador CMS