project-1
project-1

- Få øynene opp for India

- Langt flere norske bedrifter bør få øynene opp for India, sier nærings- og handelsminister Trond Giske. Kraftig vekst har gjort India til en av verdens største økonomier. Nå inviteres norske bedrifter til å lære mer om hvordan lykkes i India.

Publisert

I neste utgave av Personal og Ledelse kan du lese hele historien om selskapet Projectplace, som valgte å følge etter en av sine ansatte til Bangalore i India. 

- India vil spille en stadig større rolle i verden. Økonomien forventes å vokse med over 6 prosent de neste 5 årene. Det gir store muligheter for norsk næringsliv. Flere bedrifter bør se disse mulighetene, sier Giske.

Norsk satsning

Selv om India av mange blir oppfattet som et vanskelig marked å gå inn i, er det også mange norske bedrifter som har lykkes der.

- Over 100 norske selskaper er til stede i India i dag, og det finnes mange suksesshistorier. Vi hører mye om Telenor, men det finnes et mangfold av norske bedrifter i landet, i sektorer som IT, maritim, energi, konsumentvarer, sier Trond Giske.

Nest mest folkerike land i verden

Med usikre økonomiske utsikter i Europa ser stadig flere norske bedrifter større vekstpotensiale i fremvoksende markeder. India er verdens 10. største økonomi og det nest mest folkerike landet i verden.

- 1 million mennesker forventes å tre inn i arbeidsmarkedet hver måned de neste årene, og landet vil vokse til å bli verdens mest folkerike. Allerede er middelklassen i landet større en hele USAs befolkning, sier Giske.

- Telenor har for eksempel 23,5 millioner kunder i India, og har ambisjoner om at dette mer enn dobles til 55 millioner i 2016. Dette er et eksempel på de mulighetene et voksende konsumentsamfunn bringer.

Skandinavisk etablering

I neste utgave av Personal og Ledelse kan du blant annet lese om det svenske selskapet Projectplace, som har etablert et datterselskap i Bangalore. Her får du vite hvilke utfordringer de har møtt på og hva de har lykkes med i India.

Bli kjent med India

Nærings- og handelsministeren ønsker et enda sterkere fokus på India fremover og at norske bedrifter skal mer kjennskap til det indiske markedet. Derfor inviteres norske bedrifter til et seminar om mulighetene i India. Det arrangeres av Nærings- og handelsdepartementet i samarbeid med Innovasjon Norge og Handelshøyskolen BI den 13. juni.

- Vi håper mange norske bedrifter benytter denne anledningen til å lære mer om India, sier Giske.

Mer informasjon om seminaret finnes på http://www.innovasjonnorge.no/Arrangementer/Indiaseminar/

"
Powered by Labrador CMS