Arbeidsmiljø-og-fedme
Arbeidsmiljø-og-fedme

Vekten kan avgjøre din lederkarriere

Ny forskning viser at litt for mange ekstra kilo på sidebeina kan være en hindring for å få toppjobben i næringslivet.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Dersom du har høy selvdisiplin og er strukturert nok til å trene og spise sundt i hverdagen, kan du trolig utvise den samme adferd i forhold til arbeidsoppgaver.

Ny forskning viser nemlig at det er en sammenheng mellom midjemålet og sjansen for å havne ved det store skrivebordet.

Undersøkelsen er gjennomført av Center for Creative Leadership, og utvalget består av 750 ledere, melder The Wall Street Journal.

I studien ble testpersonenes lederevne undersøkt både blant overordnede og hos konkurrentene. De normalvektige med en BMI under 25, fikk generelt sett en bedre score enn gjennomsnittet selv om det ble tatt hensyn til feilkilder som kjønn, etnisitet og alder.

I følge business.dk blir undersøkelsen svekket fordi Center for Creative Leadership selv tilbyr fitnessprogrammer til næringslivet. Det gjør at de har en egeninteresse i at flere begynner å trene.

Resultatene støttes imidlertid av blant annet Barry Posner, som er professor i ledelse ved Santa Clara Universiy. Han kan ikke huske en overvektig direktør i Fortune 500 CEO-listen, som er en liste over toppsjefene i USA’s 500 største børsnoterte selskaper.

(Kilde: business.dk)