Kontormøte

Over halvparten vil bli gründere

En undersøkelse gjennomført av Innovasjon Norge og Forskningsrådet viser at halvparten av norske studenter ønsker å starte egen virksomhet.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

- Dette lover godt for norsk verdiskaping i årene fremover. At så mange som 51 prosent av studentene kan tenke seg å starte egen virksomhet viser at denne gruppen er viktig for tilveksten av nye bedrifter i Norge, sier divisjonsdirektør Hans Martin Vikdal i Innovasjon Norge til Innodesign.no.

Studentundersøkelsen viser at studentene er ivrige etter å starte nye bedrifter og de har konkrete ideer som de ønsker å realisere.

Les også: Frykter ikke usikre tider

Vil realisere drømmen

- I Norge starter man egen bedrift fordi man har lyst til det, ikke fordi man må. Unge gründere har lyst til å realisere en ide de brenner for. De ser mulighetene til å drive med noe de trives med og samtidig livnære seg på det. Det er kanskje den viktigste driveren, sier Vikdal.

Han presiserer at gründerskap i seg selv en krevende risikosport uansett alder. Du må ha en god ide med stort potensial. Og mye engasjement, pågangsmot og stayer-evne. Det siste har unge gründere gjerne mye av.

(Innodesign.no)

"
Powered by Labrador CMS