eple og hjerte

Større aksept for romanser på jobben

Arbeidsplassen spiller en stadig viktigere rolle som sjekkemarked for single. Åpenheten og aksepten for at kolleger blir kjærester er langt større enn tidligere.

Publisert

1990-tallets fokus på seksuell trakassering og konvensjonelle oppfatninger om at romantiske forbindelser mellom kolleger er en trussel mot profesjonaliteten, er i ferd med å vike.

I stedet er vi i ferd med å få en ny åpenhet og aksept for romantiske forhold mellom kolleger.

Det skriver New York Times, som har intervjuet en rekke eksperter på både arbeidsliv og samliv.

Flere er åpne om forhold

Avisen refererer en undersøkelse fra et amerikansk rekrutteringsselskap som har funnet ut at langt flere er åpne om forhold til kolleger nå enn tidligere.

Mens 46 prosent sa at de holdt slike affærer skjult i 2005, sier bare 34 prosent det samme i år.

Jobben er den nye landsbyen

Det er flere årsaker til at jobben blir stadig viktigere som møteplass for single på utkikk etter en kjæreste eller livsledsager.

For det første blir jobben en stadig viktigere sosial arena; det er faktisk der vi møter mennesker utenfor vår egen familie.

Arbeidsplassen er den nye landsbyen, sier en samlivsekspert til New York Times.

Det er kollegene vi kommer nærmest innpå livet. I motsetning til en internettbasert datingtjeneste, har vi muligheten til virkelig å bli kjent med kandidaten før vi kaster oss ut i eventyret.

Effekt av teamarbeid

For det andre foregår stadig mer av arbeidet i tett samarbeidende team, med færre kontorvegger som hindrer blikkontakten.

Når relasjoner i økende grad erstatter ordrer og hierarkier, sier det seg nesten selv at det ligger mer til rette for søt musikk nå enn før.

Fornuft og følelser

Selv om åpenheten og aksepten er større enn for bare få år siden, er det fortsatt spesielle utfordringer knyttet til kolleger som deler både seng og kontorlandskap.

For det første er det den potensielle faren for at følelsesmessige bånd kommer i veien for faglige, profesjonelle vurderinger. Dette gjelder ikke minst dersom den ene er overordnet den andre i organisasjonen.

Avdelingsmøte med eks'en?

For det andre bør man kanskje tenke over hvordan hverdagen kan komme til å bli dersom forholdet ryker.

Det er ikke sikkert det blir spesielt god stemning på de daglige avdelingsmøtene dersom forhenværende ektefeller med et opprivende brudd bak seg sitter på hver sin side av bordet.

Powered by Labrador CMS