Annonsørinnhold:

5 grunner til å digitalisere lønn- og HR-rutinene

I 2020 kan det lønne seg å rette blikket mot lønningsavdelingen – en kontorkrok som ofte oversvømmes av papirer. Her er det både penger å spare og god bedriftskultur å tjene.

Publisert

Vår erfaring tilsier at mange lønnsmedarbeidere sitter på en omsorg for bedriften som de ikke får brukt. Heller enn å punche tall og flytte filer, kan det tenkes at hovedbeskjeftigelsen kan rette seg mer mot de ansatte?

Spørsmål du bør reflektere over

  • Har jeg umiddelbar oversikt over sykefravær og feriekabal?
  • Har jeg og de ansatte digitale løsninger for å registrere timer, fravær, reiseregninger og utlegg på?(Mange bruker faktisk papirbaserte systemer eller Excel-ark for denne jobben. Man kan spørre seg om hvorfor.)
  • Hvor enkelt er det for de ansatte å føre timer, utlegg og ferie?
  • Vet jeg hvor mye tid som går med på å samle data fra de ansatte per måned?
  • Må jeg regne ut og beregne lønnsutbetalingen manuelt?

5 grunner til å digitalisere lønn- og HR-rutinene

Digitale løsninger gjør arbeidsdagen smidigere for både lønningsansvarlig og ansatte. Resultatet blir at kan de bruke tiden på det de faktisk skal gjøre – altså det som skaper verdi for selskapet og kundene.

Finn ut mer om Visma

Visma er en norsk programvareleverandør som ønsker å bidra til at små og mellomstore bedrifter kan jobbe enda smartere og mer lønnsomt.

Vi er sterke i troen på at digitale løsninger er en forutsetning for å kunne jobbe smart i en verden som spiser gamle vaner til frokost. Derfor leverer vi fleksible forretningssystemer som automatiserer manuelle prosesser og håndterer repetitive oppgaver.

Les mer om Visma sine tjenester her.

1. Involverte og engasjerte ansatte

Hvorfor punche, når de ansatte kan gjøre jobben selv? Med brukervennlige apper, som veldig mange lønnsløsninger har i dag, fører de ansatte timer, registrerer overtid, ferie, fravær og utlegg – alt på mobilen. De tar bilde av kvitteringen, og sender regningen inn til godkjenning. Hva med lønnsslippen på mobilen? Ja, takk!

2. Alle har innsikt i bedriften

Hvordan står det egentlig til i bedriften? Er feriekabalen i boks? Hvor ofte er de borte fra jobb, og av hvilke grunner? Et moderne lønnssystem gir de ansatte tilgang til sine data, men samtidig også ledere innsikt i verdifull data i bedriften. Det betyr at leder ikke lenger trenger å be om rapporter.

3. Lønnsansvarlig får mer tid

Å jakte og etterlyse informasjon, gjøre beregninger og punche data manuelt, det hører fortiden til. Hvorfor ikke automatisere det som kan automatiseres? På den måten kan den eller de som jobber med lønn bruke tiden på annet. For eksempel HR-arbeid, oppfølging av sykefravær eller bedre HMS-arbeid.

4. Enkel og rask godkjenning

Et nettbasert lønnssystem setter punktum for all papirflytting og dobbeltarbeid. Dagens løsninger er alltid oppdatert i henhold til lover og regler, slik at innsendinger og godkjenninger fra PC eller mobil går raskt og knirkefritt.

5. En fleksibel arbeidsdag for alle

På reise? Null problem. Jobbe hjemmefra? Funker det også. Å ha et skybasert lønnssystem betyr at alle i bedriften har tilgang til alt de trenger hele døgnet, hvor enn de er. Det bidrar til en mer fleksibel arbeidsdag med produktivitet i forsetet.

Kan det lønne seg å digitalisere i bedriften din?

Ny teknologi spiser gamle vaner til frokost! Som lønnsansvarlig mister du ditt konkurransefortrinn om ikke du holder deg oppdatert. I midten av et år som ble annerledes enn forventet – er du klar for å finne nye veier?

Powered by Labrador CMS