Personal og Ledelse 7/2020 er ute nå

I Upheads kårer de beste selger og månedens medarbeider som i mange andre bedrifter. Men de er nok den eneste som kårer årets IT-nerd: Tittelen som henger aller høyest blant de ansatte.

Publisert

Nerd er neppe det ordet de fleste av oss vil bli forbundet med. I daglig bruk er det stort sett brukt nedsettende om personer som er spesielt faglig dyktige på ett område, men helt hjelpeløse på andre.

– Hva er galt med å være flink? Spør Bjørg Tomlin, administrerende direktør i IT-selskapet Upheads på Forus utenfor Stavanger.

Hun digger dem – disse menneskene som ufortjent har blitt stemplet i tidlig alder som lite tilpasningsdyktige, introverte og mest interessert i å sitte dypt konsentrert i sin egen verden.

Det beste av alt er at Bjørg også har funnet at de gjør nytte for seg på en arbeidsplass. Mer enn det også – de er arbeidsplassen.

I nyeste Personal og Ledelse kan du lese mer om Upheads. I tillegg finner du dette:

Rekruttering er ikke enkelt

LEDERARTIKKEL: «om vi ikke gifter oss med den vi rekrutterer, så er det ikke langt unna. Relasjonen er ment å vare, særlig hvis den er suksessfull. En ny medarbeider som fungerer raskt, som bidrar og som forstår oppdraget, kan være nettopp gullfuglen. I motsatt fall ønsker vi selvsagt noe helt annet, og da vil man granske hele rekrutteringsprosessen.»

Nå er det ekstra viktig å følge opp

Antallet treffpunkter mellom leder, ansatte og teamet har gått kraftig ned gjennom koronaperioden. Det viser en undersøkelse Simployer har gjort.

De unge vil ha norsk arbeidsgiver

Aldri før har norske arbeidsgivere vært mer attraktive for unge arbeidstakere. Hele 7 av 10 arbeidsgivere på topp 10-listen er norske. Til sammenligning nådde kun fire norske arbeidsgivere opp på topplisten i 2019.

Dette strever lederne med i hverdagen

– Veldig mye av en leders arbeidstid går med til å sitte i møter, og vi tar for gitt at møtedeltakerne har lært seg god møtekultur. Slik er ikke virkeligheten, men vi kan trene på å bli bedre.

Er du klar for egen pensjonskonto?

Det er kort tid igjen av dette året. Når vi skriver 2021 er det alltid greit å være oppmerksom på en del endringer. Én av dem er EPK – Egen Pensjonskonto.

Vi vil heller snakke med en robot

Det er ingen tvil om at vi er blitt påvirket av koronasituasjonen. Men visste du at flertallet av oss heller vil snakke om problemene vi har fått med en robot enn med sjefen?

Lønn og personvern:

Dette kreves av deg som en databehandler

Virksomheter som behandler personopplysninger på vegne av andre virksomheter kalles databehandlere. Men hvilke regler gjelder på dette området?

Psykologene:

Våg å regne med et ja!

Er du en som helst vil greie alt på egenhånd? Tenker du at du bør klare oppgavene dine selv og at å be om hjelp avslører inkompetanse? At andre har nok med sitt og ikke vil bruke tiden sin på deg? Det er stor sannsynlighet for at du tar feil.

Advokat Nils H. Storeng svarer

  • Er det lov å ta opp bruk av religiøst antrekk i jobbintervju?
  • Fratrådt ansatt hevder sin rett til bonus
  • Utvalgskrets i forbindelse med nedbemanning
  • Hva kan Arbeidstilsynet egentlig pålegge oss?
  • Mye syk - og vi lurer på om vi kan få vite hvorfor?

HR-teknologi:

Utviklingen lar vente på seg

Det er dessverre lite spennende å melde fra utviklingen hos de norske leverandørene av HR-systemer. Mange av dem påstår riktignok at de har mye nytt på trappene, men det de skryter av å ha nå, eller rett rundt hjørnet, er stort sett det samme som vi har skrevet om her de siste årene. Hvorfor er det slik?

Faste sider

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

Personal og Ledelse

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement


Last ned enkeltsider eller hele bladet

Powered by Labrador CMS