Personal og Ledelse 6/2019 er ute nå

Da Holger Olsen begynte som institusjonssjef ved Majorstutunet bo- og behandlingssenter i Oslo i 2013 var sykefraværet 8,9 prosent. Han mente at det var rom for forbedring. I dag er fraværet nede i 4,6 prosent.

Publisert

– Jeg spurte meg selv: Hva er årsaken til fraværet og hva vi kan gjøre for å få det ned, forteller Holger Olsen når Personal og ledelse møter ham på Silurveien sykehjem på Ullern.

I 2016 fikk han ansvaret for dette sykehjemmet også, og i løpet av tre år har sykefraværet falt fra 9,2 til 4,8 prosent.

Så hva har de gjort for å få ned fraværet? Svaret handler om å tilrettelegge arbeidet slik at ansatte kan jobbe selv om de ikke er helt friske.

I Personal og Ledelse kan du lese mer om den målrettede innsatsen som fikk ned sykefraværet. i tillegg finner du dette:

Leder: God tilrettelegging gir mindre sykefravær
Når sykefraværet er for høyt må man finne ut hvorfor det er slik og hva man kan gjøre med det. Så enkelt og så vanskelig er det

Kan arbeidsgiver bestride en sykemelding?
Advokat Jens Kristian Johansen er leder for arbeidslivsavdelingen i Advokatfirmaet Grette. Han skriver i sin spalte om hvorvidt arbeidsgivere kan bestride sykmelding fra ansatte.

Krevende digitaliseringsprosjekt i NAV:
– Du må tørre å slippe kontrollen

Det har blitt enkelt å søke om foreldrepenger fra Nav. Nå klikker foreldrene seg inn på Nav.no og loses steg for steg gjennom søknadsprosessen. Men det som ser enkelt ut har krevd mange søvnløse netter for prosjektleder Karin Bøhlerengen.

Unngå at firmaturen blir skattepliktig for de ansatte
Hva er det viktig å tenke på for at en firmatur ikke skal bli skattepliktig for de ansatte? Må det være et faglig innhold?

HR-teknologi
Hvordan får vi til en god flyt av personaldata gjennom systemene våre?
Å få personaldata til å flyte korrekt og effektivt gjennom datasystemene våre er viktigere enn noen gang. Likevel har forbausende mange selskaper ikke fått det til enda.

Psykologene
Rettferdig urettferdighet
I løpet av arbeidslivet må de fleste av oss forholde oss til beslutninger som vi er uenige i eller ikke liker. Opplevelse av urettferdighet på jobben er skadelig for individet og for virksomhetens lønnsomhet. Hva kan du selv gjøre for at andre skal oppleve seg rettferdig behandlet, selv når utfallet oppleves urettferdig?

Advokaten

  • Hvilke rettigheter har jeg når stillingen jeg skulle begynne i likevel ikke blir opprettet?
  • Kan daglig leder fortsette som fagorganisert?
  • Oppsigelse i prøvetiden
  • Må vi akseptere sykmelding på grunn av kosmetisk operasjon?
  • Kan oppsigelsestiden forlenges ved sykefravær?

Lønn og personvern

Gjenbruk av personopplysninger Bryllupsgave til ansatte

TEMA: Konferanser

En hemmelig perle på Sørlandet
Like nord for Kristiansand finner du ærverdige Boen gård. Herregården kan vise til en royal historie helt tilbake til 1400-tallet og den er en staselig ramme rundt møter og konferanser.

Konferanse på landet
Det finnes mange staselige gårder som retter seg mot kurs og konferansemarkedet. Her er tre gårder som passer for dem som ønsker en annen atmosfære enn på de store konferansehotellene

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

HR-nytt
Et nyhetsbrev fra HR Norge

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Powered by Labrador CMS