Personal og Ledelse 5/2019 er ute nå

DNB har iverksatt et kompetanseløft for å møte nye utfordringer i finanssektoren. Men klasseromsundervisning er like utdatert som bankfilialer. Mobiltelefonen er den nye læreren i DNB. Se hva du kan lese om i Personal & Ledelse 5/2019.

Publisert

Leder:
Et krevende kompetanseløft
«DNB har valgt å satse på kompetanseutvikling heller enn nedbemanning. Men de har bokstavelig talt forlatt de tradisjonelle klasserommene. Det er ikke bare banktjenestene som er flyttet over til mobilen. Det samme har internopplæringen gjort.»

Mobilen har overtatt for klasserommene
DNB har iverksatt et kompetanseløft for å møte nye utfordringer i finanssektoren. Men klasseromsundervisning er like utdatert som bankfilialer. Mobiltelefonen er den nye læreren i DNB.

HR Norges Kompetansepris til DNB
DNB fikk HR Norges Kompetansepris 2019 for sin sterke satsing på kompetanse i en utfordrende endringsprosess.

Tar over som tredje generasjon i lederstolen
Erlend Wegger (32) har nylig overtatt som daglig leder i entreprenørselskapet som bestefaren startet. – Erlend er en trygg leder fordi han vet hva han leder. Han kan DNA-et i virksomheten. Det var kanskje det viktigste for meg da vi ansatte ham, sier HR-direktør Hilde Glenne.

Er du ny som leder? Slik lykkes du i lederrollen
Det er både spennende og utfordrende å være ny som leder. Her får du noen gode råd med på veien.

TEMA: Personalgoder

Åtte ansattegoder du bør markedsføre bedre
Alle ansatte er opptatt av hva de har i lønn, men svært få tenker over at de kanskje har mange andre goder av stor verdi.

Hvordan gir man ansatte skattefri personalrabatt?
Det er ikke uvanlig at ansatte får kjøpe varer eller tjenester til reduserte priser eller til og med får dette gratis hos arbeidsgiveren sin. Denne fordelen omtales da som personalrabatt, og er skattefri for de ansatte når visse vilkår er oppfylt.

Ledere har også krav på et forsvarlig arbeidsmiljø
Arbeidstakere i ledende eller særlig uavhengig stilling er i stor grad unntatt arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser. Men det er medarbeiderens faktiske stilling og funksjon som er avgjørende. Ikke stillingstittelen.

HR-teknologi:
Noen av våre HR-systemer blir aldri tatt i bruk. Hvorfor ikke?
Når vi kartlegger systemene til de selskaper vi er hos, ser vi at overraskende mange har ett eller flere HR-relaterte systemer de ikke har tatt i bruk. Det kan være enkeltmoduler som er del av et større system, men det kan også være frittstående systemer som er anskaffet, men aldri ferdig implementert.

Psykologene:
Vær raus med ros og positive tilbakemeldinger
Ros kan ha mange positive effekter, som økt motivasjon, mindre stress og færre helseproblemer. Dessverre er vi for lite bevisst på dette i hverdagen. De fleste arbeidsplasser har mye å hente på å skape en kultur hvor gode tilbakemeldinger får større plass.

Advokaten
- Må medarbeideren signere møtereferatet?
- Bør vi permittere eller gå til oppsigelse?
- Har valgmedarbeidere krav på permisjon fra jobben?
- Kan jeg fortsette som konsulent for tidligere arbeidsgiver?
- Er åtte måneders oppsigelsestid gyldig?

Lønn og personvern
- Lagring av ansattopplysninger etter sluttdato
- Firmatur og skatt

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

HR-nytt
Et nyhetsbrev fra HR Norge

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Powered by Labrador CMS