Astrid Bergmål er leder for Virke Reiseliv. (Foto: Virke)

Folk vil bruke mer på ferie i 2020

Til tross for svak krone planlegger 6 av 10 å reise til utlandet når de nå planlegger sommerferien.

Publisert

Vi planlegger å bruke mer penger på ferie i 2020 enn i 2019. Seksti prosent planlegger en utenlandstur i ferien. I tillegg reiser vi som aldri før i eget land. Det viser ferske tall fra Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse.

Feriebudsjettet øker sammenlignet med fjoråret, til 43 050 kr per husstand. Det er en økning fra 39 500 kr i 2019.

- Etter et år der det har vært spekulert mye i om folk kommer til å reise mindre, kan vi slå fast at reiselysten fortsatt er høy. Samtidig ser vi at folk er opptatt av å få tilgang på bærekraftige reisealternativer og at bransjen selv tar tak for å bli mer bærekraftige, sier Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv.

33 prosent oppgir at miljø er styrende for deres valg av destinasjon eller reiseprodukt og 41 prosent sier at de vil ha miljøvennlige alternativer når de skal bestille en reise. Hele 78 prosent er opptatt av å støtte opp om lokalmiljøet på stedet de reiser til.

- Bransjen har i 2019 utarbeidet en rekke tiltak for at folks reiser skal bli mer bærekraftige. Iverksettelsen av disse vil bli en prioritet for reisebransjen i 2020, sier Astrid Bergmål.

70 prosent planlegger sommerferie i år, noe som viser stabil reiselyst fra i fjor, da 68 prosent svarte det samme. De fleste av oss reiser både i Norge og til utlandet i løpet av sommeren, og hele 6 av 10 har tenkt seg på utlandstur.

Spania er fremdeles feriefavoritt, men også Hellas og Skandinavia er populært, sier Bergmål. 30 prosent planlegger å reise til Spania denne sommeren, 21 prosent planlegger å reise til Hellas, 22 prosent til Danmark og 22 prosent til Sverige.

Bruker helgene til ferietur

79 prosent svarer at de planlegger helgetur i 2020. Folk tar gjerne flere helgeturer i løpet av et år, både i Norge og til utlandet. 46 prosent planlegger å ta en helg utenfor landets grenser. For de som velger utlandet er Storbritannia årets favoritt. Hele 31 prosent av de som har tenkt seg til utlandet sier de planlegger Storbritannia, mot 25 prosent i 2019. Oslo er helge-favoritten når vi drar på helgetur i eget land.

- Folk ønsker å benytte helgene til reiser og opplevelser både i Norge og utlandet, aller helst sammen med venner og familie. Stadig flere trekker frem natur- og kulturopplevelser, mat og drikke eller å dra på aktiviteter som formål med reisen. Det handler om å få gode opplevelser, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv Norge.

Powered by Labrador CMS