Q-Meieriene: Krevende dager, heldigvis er vi vant til å snu oss raskt rundt

En ny arbeidshverdag krever ekstra omstillingsevne og vilje. Det har Jorulv Søbstad, meierisjef på Jæren, sett mye av den siste uka.

- Nye utfordringer dukker opp hele tiden. Ting går fort og endringene skjer time for time. Det betyr at alle som er på jobb må være fleksible og yte mye ekstra. Jeg er imponert over innsatsen i alle ledd, konstaterer Søbstad.

Q-Meieriene er en liten aktør i det norske matvaremarkedet, nå jobber de dag og natt for at forbrukerne skal få en jevn strøm av ferskvarer i butikkene.

- I den situasjonen vi er i, så er det vanskelig å se krystallklart hva som kommer til å skje. Med vårt løpende beredskapsarbeid håper vi å kunne holde i gang vår varestrøm gjennom hele kriseperioden, sier Q-Sjef Bent Myrdahl.

Myrdahl forklarer at Q-Meieriene vil gjøre det de kan for å forsyne markedet med en jevn strøm meierivarer, så nært normalt som mulig.

- Ved å opprettholde forsyningen av «må bare ha det»-varene, tror vi at det også kan bidra til å bremse hamstringen, sier Myrdahl.

Nye måter å gjøre ting på Det som bekymrer mest i tiden fremover er tilgangen på personell. For de som jobber i produksjonen er det ikke mulig å ha hjemmekontor. Noen må være på meieriet.

-Den nye hverdagen utfordrer måten vi jobber på. Det innebærer blant annet å gjøre nødvendige omrokkeringer. Denne situasjonen har gitt oss mulighet til å teste hvor fleksible vi egentlig er. Internt merker vi at det er stor villighet til å bidra der det trengs, sier Søbstad.

Fra lageret melder Entri Tsipi om mange lange arbeidsdager og kvelder for alle i produksjonen.

- Jeg trodde ikke det var mulig å levere så mye melk, men det har vi faktisk klart. Den siste uka har vært veldig travel, og det blir spennende å se hvordan neste uke blir. Motivasjonen fremover er å levere like høy kvalitet til kunde og forbruker.

For å overholde de gjeldende råd og regler fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet kommuniseres det blant annet ved å bruke utestemme inne.

- Vi må selvsagt være ekstremt nøye med hygienen og holde god avstand til hverandre. Derfor går det i høylytt roping for å kommunisere med kolleger. I en stor produksjonshall med mye støy kan det være slitsomt, men vi prøver å se humoren i det og holde motet oppe, sier Tsipi.

- Den nye hverdagen treffer oss alle, både på jobb og privat. Vi opplever at evnen til å finne nye måter å gjøre ting på kommer godt med nå, sier meierisjefen.

Melk og meierivarer nok til alle Torsdag måtte butikker og politikere be folk om å ikke hamstre dagligvarer. Lillian Findalen som er meierisjef på Gausdal sier at man ikke trenger å uroe seg over tilgangen på Q-produkter i butikk.

- Melkehentingen foregår som normalt. Per i dag har vi en komplett verdikjede, og leverer alle produkter. Så langt er det ingenting som tyder på at produksjonen skal få problemer, sier Findalen.

Hun er likevel bevisst på at ting kan endre seg raskt.

- Vi gjør tiltak så langt det er mulig for å skape robusthet. Blir det behov så har vi prioritet på varelinjene. Melk har selvsagt førsteprioritet og så gjør vi løpende vurderinger av de andre produktene.

Q-Meieriene har som en rekke andre bedrifter innført tiltak over hele linjen for å sikre trygg og stabil drift. Meierisjefen sier at de kontinuerlig jobber med risikovurderinger og planlegger for ulike scenarier som kan komme.

- Vi er i et føre-var-modus og mobiliserer for det som kan skje. Mange er nok engstelige, og det viktigste nå er at vi som ledere klarer å skape ro og trygghet, samt så mye forutsigbarhet som mulig, avslutter Findalen.

Powered by Labrador CMS