kvinne_leder.jpg

Slik blir du en superdyktig leder!

Forsker Øyvind L. Martinsen ved Handelshøyskolen BI har funnet frem til fem viktige kjennetegn hos dyktige ledere. Lær deg triksene her.

Publisert

Arbeidslivet har forandret seg mye de siste 100 årene. Den autoritære lederstilen er historie.

Martinsen har kommet frem til de fem kjennetegnene gjennom å analysere 100 års forskning på ledere og lederskap. Her er hans liste over hvordan en dyktig leder bør være.

1. Målrettet

En dyktig leder er opptatt av målsetting og å oppnå gode resultater. Lederen kjennetegnes i høy grad av planmessighet, i tillegg til pliktfølelse og ordenssans.

2. Stabil

Den dyktige lederen har en høy grad av følelsesmessig stabilitet. Med konstante utfordringer tar ledere ofte avgjørelser på gyngende grunn. Til det dreves det selvtillitt og følelsesmessig robusthet.

3. Utadvendt

En god leder har en høy grad av ekstraversjon. En leder skal formidle, overbevise og overtale, det er derfor viktig at de klarer å kommunisere med mange ulike målgrupper.

4. Lærvillig og nysgjerrig

En god leder er åpen for andres erfaringer og viser en genuin nysgjerrighet. De har sans for kreativitet og estetikk, i tillegg får de stadig nye ideer selv.

5. Omgjengelig og hyggelig

Den dyktige lederen kjennetegnes med høy grad av empati, forståelse og medfølelse for andre. De har interesse for andre mennesker og god forståelse og kunnskap om mellommenneskelige relasjoner.

(Kilde: BI)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS