Mobiltelefon cb1007602
Mobiltelefon cb1007602

Mindre tidsklemme med mobilteknologi

Åtte av ti nordmenn synes det er blitt enklere å holde kontakten med familien gjennom dagen ved hjelp av smarttelefonen, og vi bruker mobilteknologi for å løsne grepet fra tidsklemma.

Publisert Sist oppdatert

(Ill.foto: Colourbox)

Det viser en fersk befolkningsundersøkelse fra NetCom. Undersøkelsen er gjennomført av Norstat blant over 1000 respondenter i september. Hele åtte av ti nordmenn synes mobiltelefonen eller nettbrettet gjør det enklere å holde kontakten med andre familiemedlemmer i løpet av dagen.

Mobiltelefonen gjør livet bedre og enklere for familien– Det er tydelig at norske familier i stor grad benytter moderne teknologi for å kommunisere med hverandre og holde hverandre oppdatert på hvor de er og hva de gjør, sier direktør Hanne Løvstad i NetCom.

– I aldersgruppen 30-39 år svarer hele ni av ti at de er enige i dette, og det henger nok sammen med at mange i denne gruppen har barn i huset med egen telefon. Dermed kan familien holde kontakten når de er fra hverandre på jobb, skole og fritidsaktiviteter.

Muligheter i moderne teknologiResultatene fra undersøkelsen viser dessuten at vi bruker smarttelefon og mobilteknologi for å få bedre oversikt over hva som skal skje i løpet av uken. Seks av ti sier det er lettere å holde orden på praktiske gjøremål og logistikk gjennom hele uken, altså at tidsklemmas grep blir mindre hardt.

– Svært mange nordmenn har smarttelefoner, og det er 3G- og 4G-dekning de aller fleste steder. Dermed kan vi benytte oss av alle mulighetene smarttelefonen gir, og bruke den for å få bedre tid og oversikt i hverdagen, i tillegg til å holde kontakt med de som betyr mest, sier Hanne Løvstad.

(Pressemelding/NTB)