Personal og Ledelse 5/2016 er ute nå

PAPIRUTGAVEN: – At vi legger vekt på kompetanseutvikling er en viktig grunn til at mange velger å jobbe hos oss, sier HR-direktør Solfrid Skilbrigt i Sopra Steria. Se hva du kan lese om i nyeste Personal og Ledelse her.

Publisert

I Personal og Ledelse 5/2016 kan du lese om følgende:

Leder: Delt kunnskap er dobbel kunnskap
«Det handler om å bli best sammen, ikke hver for seg.»

Vi skaper en kultur for læring
Del på kunnskapen! Lær av hverandre i hverdagen. Kompetanseutvikling skjer ikke bak lukkede dører. «The power of sharing» er mantraet i det internasjonale IT-konsulentselskapet Sopra Steria.

Tilbake til jobb – Når depresjonen slipper taket
Psykiske lidelser er den nest viktigste årsaken til legemeldt sykefravær. Å komme tilbake til jobb kan være krevende for den som sliter psykisk. Hva bør arbeidsgiverne gjøre for at overgangen fra sykefravær til arbeid skal lykkes?

Hva skjer når jobbene blir borte?
Stadig flere jobber og funksjoner automatiseres. Til glede for digitale entusiaster, til forargelse for dem som sverger mot det trygge.

Automatiserer og øker kundeservicen
I 2008 innførte Ikea selvbetjente kasser for sine kunder. I 2015 brukte 6 av 10 kunder disse hurtigkassene. I stedet for å redusere staben, øker varehuset servicen til handleglade nordmenn.

Heller en varsling for mye enn for lite
De siste årene har vi sett mange eksempler på hvor galt det kan gå når varslingsrutiner ikke fungerer. Norsk Hydro har valgt en løsning hvor ansatte kan varsle anonymt.

– Offentlige ledere må lære av næringslivsledere
Offentlige ledere kan med fordel lære seg å bli mer besluttsomme, øke sin gjennomslagskraft og skaffe seg et mer visjonært blikk. Det kommer frem i en omfattende svensk studie.

Forskjeller mellom offentlige og private toppledere
Vi gir deg oversikten over hvordan offentlige og private ledere håndterer de ulike faktorene i sitt lederskap. Vurderingene er basert på 9 000 svar på den arbeidspsykologiske testen Jobmatch Talent 33.

Friminutt med Torbjørn Røe Isaksen
– Vi har nedvurdert verdien av yrkesfag i alt for mange år!
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener vi må fjerne myten om at yrkesfag ikke passer for de som er flinke på skolen.

Psykologene
Naturen som kraftkilde
Det er alltid noe som krever vår oppmerksomhet. Selv i pausene har vi øynene festet på en skjerm. Noen ganger trenger vi å løfte blikket og åpne for lange tanker – eller bare kjenne på det å være til stede i vær og vind.

Jus og ledelse
Ikke fritt fram å rette feil lønn
Får arbeidstaker for mye lønn ved en feil, må arbeidsgiver ha skriftlig avtale for å kunne trekke beløpet fra på neste lønning.

Advokaten
- Kan ikke sende oppsigelse i e-post
- Utsettelse av ferie ved sykdom
- Sykepenger under ulønnet permisjon
- Må ha skriftlige rutiner mot mobbing
- Får ikke feriepenger av sluttvederlag

Lønn og pensjon
- Arbeidsgiveravgift for selgere med hjemmekontor
- Ny lønnsplikt ved permittering

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

HR-nytt
Et nyhetsbrev fra HR Norge

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Powered by Labrador CMS