Ledelsen Ask Media 2015 - årets gruebedrift
Ledelsen Ask Media 2015 - årets gruebedrift

Ask media kåret til Årets gruebedrift

Fagpresseforlaget Ask media er kåret til Årets gruebedrift i 2015.  Et hestehode foran de fleste, god økonomi og virksomhet som har skapt ringvirkninger i Grue kommune, sier juryen i sin begrunnelse.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder Baard Nordvang, styreleder Nils Vanebo og sjefredaktør Hans Degerdal. (Foto: Helle Hynne)

Juryen, som består av lokalpolitiker (H) Niels F. Rolsdorph, Håkon Gjems, Astrid Østgård og Asbjørn Holmen, framhever spesielt en årsomsetning som ligger stabilt rundt 45 millioner kroner samt en driftsmargin som lenge har holdt seg over 10 prosent.

– Bedriften har derfor meget god lønnsomhet og har fått betegnelsen «beste kredittrating» i Brønnøysund. Selskapet er meget høyt anerkjent og er et forbilde for mange i mediebransjen. «Et hestehode foran de fleste» er riktig definering av bedriften, sier juryen.

Fagpresseforlag med ringvirkninger

Ask media AS er et fagpresseforlag lokalisert med hovedkontor på Grøset Herregård i Grue kommune, Hedmark. Til sammen produserer bedriftens 28 ansatte 11 fagblader og 11 nettsider. (Red. anm. Bedriften eier og gir blant annet ut Personal og Ledelse og ledernett.no.)

Det er viktig for et lokalsamfunn, som Grue, å ha et slikt selskap som tør å satse og vise vei for bransjen de representerer. Dette har gitt ringvirkninger og bidratt til flere etableringer innen medie-bransjen i Grue kommune. Det drypper derfor på mange i Grue kommune og distriktet, heter det til slutt i begrunnelsen.

Godt teamarbeid

Fra venstre,tidligere ordfører i Grue, Niels F. Rolsdorph, Hans Degerdal og Asbjørn Holmen. (Foto: Marianne Østmoen/solungavisa.no)

Prisen ble utdelt på Gruegallaen 17. oktober. Sjefredaktør Hans Degerdal tok imot prisen på vegne av firmaet. Han presiserte at resultatene er skapt gjennom godt teamarbeid.

– Vi har medarbeidere som brenner for både jobben og produktene våre. Dessuten har vi aktive og engasjerte eiere som tenker langsiktig. Familien Vanebo har vært hovedaksjonærer i bedriften i 28 år. Det viser at de tror på både produktene våre og bransjen.

Degerdal trekker også frem datterselskapet Bestselger. – De har skaffet oss over 30 000 nye abonnenter i løpet av de 12 siste åra, konstaterte han og avsluttet med noen ord om Grue.

– Vi har forsøkt oss med distriktskontor både i Trondheim og Oslo, men ender alltid opp med å satse videre i Grue. Der her vi har fått de beste resultatene, og slik vil det nok være i tida framover også, avsluttet han.

Ask Media AS gir ut følgende fagblader:

"
 • Aktuell sikkerhet
 • Bedre Gardsdrift
 • HMS-magasinet
 • HMT
 • Horeca
 • Kaleidoskopet
 • Kjedemagasinet
 • Personal og Ledelse
 • Renholdsnytt
 • Tekstilforum
 • Treindustrien