Optimera HR intern

Bruker vikarbudsjett på deltidsinterne studenter

Byggevareselskapet Optimera gir studentene direkte studierelevant praksis, samtidig som selskapet får topp motivert arbeidskraft. Vikarbudsjettet finansierer ordningen som også gir studentene store muligheter for jobb etter studietiden.

Publisert

Carina Lindqvist Pedersen sammen med HR-direktør Erik J. Knudsen i Optimera. Gjennom sin praksis i Optimera, har Carina blitt inspirert til å endre fagsammensetningen til å inkludere endringsledelse og innovasjon.

Praksis er den beste inngangsbilletten til mange jobber. Selv studenter med toppkarakterer fra akademisk utdanning opplever å stille bakerst i køen, sammenlignet med sine medstudenter som har relevant bakgrunn fra arbeidslivet.

I 2011 etablerte Optimera sitt deltidsintern-program. Vanlige modeller er såkalte internships, hvor studenter har tilrettelagt praksis i en kort periode, eller trainee som er praksis og opplæring etter endt studie. De deltidsinterne i Optimera jobber direkte med oppgaver fra toppledelse og linjeledere innenfor markedsføring, kategori, retail/byggevarehus, HR, administrasjon og ledelse. Det sikrer ledelsesperspektiv i praksisen.

De beste hodene

Byggevareselskapet satser på å sette studenter inn som deltidsinterne med fullt operative oppgaver.

– Bransjen står for en solid andel av norsk verdiskapning. Likevel er den lite kjent i økonomisk-administrative studieretninger i forhold til andre bransjer. Med programmet har vi kastet vi oss inn i kampen om de beste hodene, sier HR-direktør Erik J. Knudsen i Optimera.

Kutt i vikarbudsjett

– Etter snart fem års erfaring med deltidsinterne, kan vi dessuten fastslå at programmet gir oss tilgang på topp motivert arbeidskraft. Vi nyter også godt av å få friske, faglige impulser til vår egen organisasjon. Derfor har vi kuttet i vikarbudsjettet til fordel for deltidsinterne.

Knudsen oppfordrer andre aktører i bransjen til å ta etter.

Optimera har alltid tre til fem studenter på ordningen. Interessen er stor og nåløyet er trangt for å delta. I utvelgelsen bruker Optimera bemanningsselskapet Academic Work, som blant annet rekrutterte deltidsintern Carina Lindqvist Pedersen for Optimera.

Bachelor i HRLindqvist Pedersen forteller at hennes studieleder ved Markedshøyskolen Campus Kristiania, oppfordrer studentene til å supplere studiene med jobb og tillitsverv. Høyskolen har lagt opp til noen fridager i uken som gir rom for å jobbe på dagtid.

– Da jeg begynte på bachelorstudiet i HR og personalledelse, var jeg bevisst på å skaffe meg en studierelevant jobb. Jobben hos Optimera handler nøyaktig om det jeg studerer. Skolen har ikke mulighet for å tilby samme kobling mellom det teoretiske og praktiske, sier Lindqvist Pedersen.

Lindqvist Pedersen er knyttet til HR-avdelingen med fire fast ansatte. Som eksempel på relevans, trekker hun frem en morgen hvor hun leste om strategisk kompetanseledelse. Deretter besto oppgaven på jobb å sette sammen en strategisk plan for kompetansefremmende e-lærings-tiltak, sammen med opplæringsansvarlig i Optimera.

Praksis som gir jobb

Studentene som kommer til Optimera har som regel 1 til 2 år igjen av studiene når de begynner som deltidsinterne. Selskapet har 2000 medarbeidere, 140 utsalgssteder og nærmere sju milliarder kroner i omsetning.

– Alle studentene vi har hatt inne, har gått rett inn i jobb etter studiene. I en stor virksomhet som vår, åpner det seg regelmessig muligheter. Vi kan også slå fast at våre deltidsinterne har vært svært attraktive i andre virksomheter, sier Knudsen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS