Radarskjerm
Radarskjerm

Synlig på hodejegernes radar

Hva gjør de smarteste kandidatene for å synes på hodejegernes radar? Det britiske HR-magasinet Personnel Today har lagd en liste med tips som skal gjøre inntrykk på dem som leter etter kandidater til drømmejobbene.

Publisert

1: Skriv CV-en din på nytt Sørg for at du alltid har en klar, konsis og oppdatert CV. Ikke bare bør den vise karrierehistorien din, men også hva du har oppnådd i hver posisjon du har innehatt.

Det er lurt å begrense distribusjonen av CV-en til rekrutteringsselskaper og mulige arbeidsgivere som kan være interessert i akkurat deg og dine kvalifikasjoner. Massedistribusjon kan vitne om dårlig research.

2: Søk rampelyset En høy, synlig og tydelig profil er viktig for å synes på hodejegernes radar. Dyrk kontakten med journalister i fagpresse innen din bransje og sørg for å være en aktiv deltaker på konferanser og seminarer. Dyrk nettverket ditt. Jo flere du kjenner, desto større er sannsynligheten for at du blir anbefalt når en hodejeger spør.

3: Presenter deg på nettet Det er en økende trend å publisere en online-versjon av CV-en for å gjøre informasjonen raskt tilgjengelig for hodejegere og mulige arbeidsgivere. En annen fordel med nettpublisering, er at det gir større plass til utfyllende opplysninger.

4: Selg talentene dine Sørg for å markedsføre de kvalifikasjonene dine som er mest unike og etterspurt. Selvsagt: Du blir mer attraktiv av å besitte ekspertise på områder som er etterspurt.

5: Vis meg dine venner Du kan bli vurdert ut fra hvem du omgir deg med. Søk selskap med de dyktigste og mest anerkjente fagpersonene i ditt miljø.

Kilde: Personnel Today

Powered by Labrador CMS