Jobbglede.jpg
Jobbglede.jpg

Kreative ledere skaper vekst

Kreativiteten hører ikke bare hjemme i reklamebyråer og i designbransjen. En kreativ leder skaper friskere folk som leverer et bedre resultat.

Publisert

En kreativ leder sender signaler om å satse på fremtiden, det skaper både bedre arbeidsmiljø og lønnsomhet i bedriften. (Ill.foto: Colourbox)

Den svenske forskeren Farida Rasluzada ved Lund Universitet har dokumentert klisjeen om at kreative ledere er mer lønnsomme enn andre ledere.

Kreativitet demper stress og uro

Gjennom sin forskning på kreativt lederskap har hun funnet ut at det er en kobling mellom kreativitet og helse.

Forskeren sier mennesker som opplever at de er kreative har det bedre. Kreativitet er dessuten en kilde til å dempe stress, uro, hodepine, spenninger og søvnvansker.

Smittsom effekt

En annen positiv effekt er at et kreativt lederskap smitter over på medarbeiderne. Forsknigen viser en tydelig kobling mellom kreativitet og lønnsomhet.

– Personalets helse er bedre, de kjenner seg mer sett og motivert. Det å være kreativ er forenelig med å satse på fremtiden. Som leder må du derfor gå foran som et godt eksempel, du må våge å stille spørsmål og å tenke nytt, sier forskeren til Ledarnas nettside.

En annen positiv effekt av kreativt lederskap er at lederne selv blir motivert når de ser sine medarbeidere utvikle seg.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS