COLOURBOX545598.jpg

Slik takler du skuffelser på jobb

Når stressnivået er høyt og en kollega slenger med leppa eller sjefen kritiserer din nye ide foran alle kollegaene kan følelsene ta overhånd. Her er noen gode råd til hvordan du takler akkurat det. 

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

På jobben kan vi havne i mange situasjoner som gir ekstrem glede. Det å vise glede er veldig enkelt nettopp fordi det blir oppfattet som et positivt innslag. Men ingen er immune mot følelser.

Skuffelser og motgang er ikke like lett å vise foran kollegaene. Spesielt ikke hvis du ønsker å være i fred eller ikke ønsker å utdype hvorfor du reagerer som du gjør.

Her er noen gode råd til hva du kan gjøre dersom følelsene tar overhånd:

1. Gå ut

Forklar at du må ut en tur. Gå til nærmeste toalett, kaffebar, eller gå deg en liten tur i nærområdet. Litt frisk luft i ansiktet fungerer alltid godt. Ring en venn som tåler å høre at du er lei deg. Det å få tømt seg hjelper betraktelig på humøret.

2. Oppsøk situasjonen

Dersom tårene kom på bakgrunn av en bestemt situasjon med en leder eller kollega bør du oppsøke situasjonen på nytt etter at du har samlet deg.

Før du gjør det bør du tenke over hva som skjedde. Hvis du følte deg urettferdig behandlet eller misforstått bør du ta dette opp med din leder eller kollega. Sørg for at du gjør dette uten andre tilhørere.

Forklar hva som gjorde at du reagerte som du gjorde. Hold deg til saken og foreslå en løsning som er bra for alle parter. Dette vil forhåpentligvis føre til at dere unngår slike situasjoner i fremtiden.

3. Mobbing

Dersom tårene skyldes utestengelse, mistrivsel eller mobbing bør du kontakte tillitsvalgte på jobben. En kollega eller en leder kan også hjelpe deg å søke råd videre.

Les mer om mobbing og trakassering her.

Powered by Labrador CMS