COLOURBOX541726--familie.jpg
COLOURBOX541726--familie.jpg

Familien kan stoppe topplederdrømmen

Det kan være vanskelig å nå helt til topps hvis ikke alle i familien mener det er en god idé med en direktør i huset. Det viser en ny undersøkelse fra den danske organisasjonen Lederne.

Publisert

(Ill.foto:Colourbox)

Hver sjette leder sier at støtte fra familien er en av de viktigste forutsetninger for å bli administrerende direktør.

- Det er krevende å være en leder og ikke minst CEO hvor man er tilgjengelig nesten 24 timer i døgnet. Derfor er det viktig at familien forstår og godtar at helger og helligdager kan bli forstyrret, og at det er perioder hvor lederen er mye borte fra hjemmet, sier Niels Henriksen konsulentsjef i Lederne.

Tidligere studier fra organisasjonen viser at hver fjerde leder har en arbeidsuke på mer enn 50 timer, og at en toppsjefs uke i gjennomsnitt ligger på 50,6 timer. Det betyr at familien i større grad må vise forståelse for at en toppsjef jobber langt over det som er vanlig.

Går du med en drøm om å bli toppsjef, er det derfor viktig at du tar avgjørelsen i samarbeid med resten av familien.

– Sjansen for å lykkes som leder er mye større dersom familien støtter deg. Derfor bør man ikke si ja til en toppleder stilling uten å ta familien for råd ført, sier Henriksen. Studien ble gjort i samarbeid med forskningsbyrået YouGov og basert på svar fra 1014 danske ledere.

(Lederne.dk)

Powered by Labrador CMS