Leder for en dag Kristina Hedemark Kvam og konsernsjef Maalfrid Brath.

30 unge talenter skygger hver sin toppleder

I dag lar 30 norske toppledere seg skygge. Målet er å inspirere unge til å tenke nytt og skape verdier. – Det er topplederne som har mest å lære, sier Maalfrid Brath konsernsjef i ManpowerGroup.

Publisert

Leder for en dag er ikke bare et arrangement der de unge får innsyn i næringslivet. Det er også et arrangement som minner næringslivsledere på at de aldri er ferdig utlært.

Leder for en dag er en verdifull brobygger mellom næringslivet og skolen – og den broen krysses begge veier. De unge får være leder for en dag og vi får være elev, sier Maalfrid Brath.

Mulighet for å bli utfordret

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I dag får 30 unge talenter skygge hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Ole Erik Almlid i NHO, Nina Jensen i WWF og Vibeke Hammer Madsen i Virke er blant dem som lar seg skygge. Selv skal Brath skygges av en av Ungt Entreprenørskaps alumnier i forbindelse med organisasjonens 20-årsjubileum. Skyggen heter Kristina Kvam, hun er 32 år gammel og jobber som forretningsutvikler i Gjensidige. Kvam er tydelig på hvorfor Leder for en dag er et verdifullt arrangement.

– Dette er en unik mulighet, både for ungdommen og topplederne. Dette er en mulighet til å bli utfordret – begge veier. Lederne får inn uredd blod, unge som ikke har vært gjennom høyere utdanning og som har en sterk gründerånd. De kan stille spørsmålene man ikke tenker over selv. Dagen kan være vel så lærerik for lederne som for dem, sier Kvam.

Fremtidens arbeidsliv

Ungt Entreprenørskap jobber mot at innovasjon og kreativitet skal få en tydeligere plass i skolen. Hele 65 prosent av dem som startet på grunnskolen på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet kommer til å ha jobber som ennå ikke finnes.

– Denne utviklingen betyr at samfunnet vårt er avhengig av å ha et utdanningssystem som gir ungdommen verktøyene til å tilpasse seg endring. Læringsvillighet vil bli en avgjørende ferdighet i fremtidens arbeidsliv. De unge kan lære om innovasjon og kreativitet på skolen, men de må praktisere det i arbeidslivet. Næringslivet må derfor ta sin del av ansvaret, sier Brath.

Braath etterlyser mer samarbeid mellom skole og arbeidsliv. Målet med slike samarbeid må være å tilrettelegge bedre for læring og dyrke læringsvillighet blant ungdom.

– Jeg håper flere virksomheter innser verdien av å investere i dagens elever og studenter. Det vil gjøre dem til attraktive arbeidsgivere. Det er også en investering i fremtidig verdiskaping, sier Brath.

Unge talenter

Blant skyggene er Thea Alveid fra Nøtterøy og Victor Møgster Grindheim fra Bergen. Begge er 18 år. De er enige med Brath og Kvam at erfaringsutvekslingen mellom generasjonene er en viktig del av arrangementet.

– Jeg gleder meg til å lære noe nytt, som for eksempel hvordan man jobber for å digitalisere bedrifter. Verden er i stor endring og jeg har vokst opp i løpet av denne utviklingen. Jeg tror derfor at jeg har noen nyttige erfaringer jeg kan bidra med i morgen, sier Thea, som skal følge Tor Olav Mørseth i Digital Norway.

– Ungt Entreprenørskap bygger bro mellom næringsliv og skole. Det får man opplevd så godt som det går an her. Jeg gleder meg til å få et innblikk i en toppleders hverdag, og jeg skal suge til meg alt jeg kan av kunnskap, sier Victor, som skal følge Helge Leiro Baastad i Gjensidige Finans Norge.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS