Arbeidsmiljø Kontor 2
Arbeidsmiljø Kontor 2

Lederens seks forbudte ord

Som sjef bør du veie dine ord på gullvekt. Her er seks ord som kan gi deg problemer.

Publisert

Bevisstløs bruk av språket kan lett føre til misforståelser, som er en av de viktigste årsakene til konflikter på jobben, skriver det svenske nettstedet chef.se.

Tenk før du snakker, det påvirker dine lederegenskaper.Ill. foto: Colourbox.com

Her er seks ord sjefen bør bruke klokt.

1. Ikke

Ved kommunikasjon med andre, bør du fokusere på hva du vil, enn hva du ikke vil. For eksempel er det bedre å si "Jeg vil at du skal levere oppgaven i tide neste gang" i stedet for "Jeg ønsker ikke at du er sen med en jobb igjen."

2. Men

Setter du inn et "men" mellom to setninger blir den første setningen rett og slett mindre verdt.

For eksempel: "Jeg synes du har lagt en flott rapport, men den bør være litt kortere neste gang." Bruk heller "og" mellom setningene, og la rosen få komme til sin rett. "Det er en flott rapport du har laget, og neste gang kan du lage den enda litt kortere"

3. Man

Unngå bruk av "man" i referanse til deg selv. Bruk "jeg" - det utstråler mer tilstedeværelse og tyngde.

4. Aldri / Alltid

Når du kommenterer en ansatt eller arbeidet ikke bruk aldri eller alltid. . Dee representerer en generalisering, og du risikerer å plassere de ansatte i bås.

5. Kanskje

For mange kanskje i setninger gjør du viser tvetydighet og usikkert.

6. Prøve

Dette ordet er relatert til "kanskje". Hvis du bruker det for mye i når du snakker om mål, strategier og ansatte kan det oppfates som om du tror at de ikke kommer til lykkes. Bruk ordet "skal" i stede.

Kilde: Chef.se