Oppsigelseill.clbx
Oppsigelseill.clbx

Bytter jobb for å få høyere lønn

Ansatte bytter heller jobb for å få høyere lønn i stedet for å forhandle med deres nåværende arbeidsgiver, det viser en australsk undersøkelse.

Publisert

Ill.foto:Colourbox.

Den australske studien blant 656 økonomi og regnskapsansatte viser at mer enn halvparten, 52 prosent, mener det er nødvendig å bytte jobb for å få fremforhandlet en høyere lønn.

Talllene viser også at nesten en tredel, 27 prosent, aldri har forhandlet sin lønn. 57 prosent venter til deres årlige personalsamtale for å ta opp temaet.

Bedre tider for karrierehopp

Andrew Brushfield, direktør for selskapet Robert Half, hevder at fremgang i karrieren er et viktigere tema nå enn det var under finanskrisen. En av årsakene er at de ansatte føler det er mer oppnåelig få fart i karrieren nå.

Mindre lojalitet

Han sier videre at mange arbeidstakere ikke har tro på at de vil bli tilstrekkelig belønnet i det selskapet de jobber i per i dag. Det fører igjen til at de ansatte opptrer mindre lojalt enn tidligere.

Arbeidsgivere vil forhandle

Brushfield tror mange arbeidsgivere nå er mer åpne for å forhandle lønn og andre frynsegoder, og at de ansatte av den grunn ikke trenger å ty til jobbskifte for å komme høyere på karrierestigen.

(Kilde: HR Leader)

Powered by Labrador CMS