internett

Sky-brukere vil bare ha mer

Blant norske bedrifter som har tatt i bruk skytjenester vurderer hele 75 prosent å ta i bruk flere skytjenester de neste to år. Også blant de som ennå ikke har tatt i bruk skytjenester frister nettskyen. Nesten halvdelen (44 prosent) vurderer å ta i bruk skytjenester i løpet av de neste to år.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på oppdrag fra Datametrix tidligere i høst og omfatter 198 respondenter i privat sektor og 102 i offentlig sektor, i all hovedsak IT-sjefer eller daglige ledere.

Trendskifte53 prosent av respondentene har tatt i bruk skytjenester i en eller annen form. Av disse sier altså 75 prosent av de vurderer å ta i bruk flere skytjeneste de neste to år.

- Disse tallene markerer tydelig at vi er inne i et stort trendskifte. Det er kun det siste året nettskyen har kommet ordentlig på agendaen. Når over halvdelen av de spurte allerede nå bruker skytjenester, og nesten halvdelen av de som ikke benytter sky vurderer å ta i bruk nettskyen, så viser det hvor kraftig denne trenden er, sier direktør for produkt- og forretningsutvikling Geir Kalleberg i Datametrix.

- Den høye andelen som vurderer å ta bruk skytjenester viser også hvor stort markedspotesialet for skyleverandører er, sier Kalleberg.

Positive erfaringerI undersøkelsen er det også spurt om hva slags erfaringer bedriftene har med skytjenester. Her svarer 75 prosent av de som har tatt i bruk skytjenester at de har positive eller svært positive erfaringer med skytjenester.

- De som tar i bruk skytjenester ser seg ikke tilbake, men vil ha mer. Det tyder på at argumentene om at det blir enklere, raskere, billigere og mer fleksibelt holder, sier Kalleberg.

Forskjeller mellom store og små virksomheterBlant de som har sky-tjenester og sier de vurderer å ta i bruk flere, er det forskjell på store og små virksomheter. De store med over 100 ansatte, er mest positive og hele 85 prosent svarer ja. Blant de mindre med 35-49 ansatte, svarer 57 prosent ja. Blant ikke-brukerne er bildet omvendt.

Flere av de små vurderer å ta i bruk skytjenster med en andel på 55 prosent, mens bare 40 prosent av de største sier det samme. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS