ropert

Jakter på ung lederkompetanse

Nominering og søk etter Årets unge ledere er i gang. Adecco Select går inn som samarbeidspartner med Assessit AS som i fjor gjennoførte kåringen. Målet er å skape den største og viktigste kåringen av godt, ungt lederskap i Norge.

Publisert

Jakten på Årets unge leder er i gang og det er lederkompetansen som avgjør hvem som vinner. Ill.foto: Ole Alvik.

Kåringen ble etablert i 2009 av det nordiske selskapet for lederutvikling, Assessit AS. Nytt fra i år er at Adecco Select går nå inn på delt partnerskap i prosjektet.

– Vi hadde med ledere i fjor og ble imponert over vurderingsprosessen. Konseptet er innovativt, spennende og bygger på god metodikk i vurderinger av ledere. Dette ønsker vi å ta del i for å profilere vår kompetanse på feltet, sier Guri Larsen, direktør i Adecco Select i en pressemelding.

Satser stort

Partner i Assessit, Lars Frydenlund er svert glad for å få bemanningsselskapet med som partner.

- I fellesskap kan vi satse videre og bygge Årets unge ledere til å bli den største og mest anerkjente kåringen for godt lederskap fremover. Adecco Select vil, gjennom sin geografiske dekning og dyktige rådgiverstab, bidra til å øke nomineringen fra distriktene, sier Lars Frydenlund, partner i Assessit.

Tester ut lederkompetansen

De nominerte lederne må gjennom grundige, forskningsbaserte vurderinger som er både utfordrende og utviklende for den enkelte. Ole I. Iversen, fagansvarlig ved Assessit, har hovedansvar for kvalitetssikring av vurderingsprosessene av alle kandidater.

Det er lederkompetanse, ikke faglig bakgrunn, som blir vurdert, derfor er det i utgangspunktet like stor sjanse for å bli kåret om man jobber i offentlig eller privat sektor.

Blant virksomheter som deltok i fjor var SAS, Statkraft, Tandberg, Tele 2, Hjemmet Mortensen Forlag, BKK, Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE), BDO, Skatteetaten, Helse Bergen, Oljedirektoratet, Gjensidige, Elkjøp, Reitan, Nextgentel og ABB.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS