Petter Stordalen (Foto: Home Invest)

- Din første jobbtittel spiller ingen rolle

Karrieremagasinet Kaleidoskopet har intervjuet noen profilerte ledere i Norge om deres studieminner, betydnignen av å ha verv i studietiden og hvilket karreiereråd de vil gi til nyutdannede personer. Les hele intervjuet med Petter Stordalen.

Publisert

Gründer og eier av Home Invest og Nordic Choice Hotels Petter Stordalen.

Hva er ditt beste minne fra studietiden?– Det må være første gangen jeg gikk gjennom inngangen til skolen og tenkte at dette var starten på et nytt kapittel i livet. Jeg så for meg alt jeg kunne gjøre, alle de nye menneskene jeg skulle møte og alle historiene som skulle skapes. Det var ganske stort for en Porsgrunnsgutt å komme til Oslo og Markedshøyskolen.

Planla du din karriere godt, eller var det noen tilfeldigheter som ga deg nye muligheter underveis?– Jeg har aldri planlagt karrieren i detaljer, men jeg har alltid visst at jeg ville jobbe med mennesker. Det har vært én porsjon flaks og en god porsjon hardt arbeid. Det har vært tilfeldige møter som har hjulpet meg på veien, men det er ingen tilfeldighet at jeg har våget å ta sjanser og ikke minst, lyttet til menneskene rundt meg.

Hadde du noen verv i studietiden?– Jeg var formann i studentersamfunnet ved NMH. Da fikk jeg også anledning til å sitte i skolens styre. Det var litt sånn første møte med voksenverden. Gjennom mine verv fikk jeg ledelseserfaring, god innsikt i økonomistyring og jeg fikk innsikt og erfaring innen organisasjoners dynamikk og prosesser. For meg har mine verv vært en viktig del av utdannelsen.

Hva vet du i dag, som du gjerne skulle visst da du studerte?– Å være student er ikke nødvendigvis det samme som å være studerende. Å være studerende er så mye mer enn bøker og eksamen. Det betyr blant annet å gjøre feil og lære av dem. Så hvis noen hadde gitt meg en DeLorean (bilmodell) og sagt ”back to the future”, så hadde jeg sagt, takk, men nei takk. Jeg vil ikke være en eneste feil foruten.

Beste karriereråd?– Husk at arbeidslivet ikke er et 100 meters løp. Hva din første jobbtittel er spiller ingen rolle. Må du servere kaffe, så kommer dagen når du minnes tiden, arbeidsoppgavene og ler av det. Vær tålmodig, ikke mist lysten og viljen, så vil du til slutt komme smilende i mål og mange erfaringer rikere.

Vil du vite hva Åsne Havnelid, Andre Oktay Dahl, Abid Raja, Tom Remlov og Anders Øwre Johnsen i Adecco sier?

Les alle intervjuene i Karrieremagasinet Kaleidoskopet her.

"
Powered by Labrador CMS