Deltagerne i «Alle i arbeid». (Foto: Espen Solli/TV 2)
Deltagerne i «Alle i arbeid». (Foto: Espen Solli/TV 2)

Ny tv-serie om inkludering i arbeidslivet

Den nye dokumentarserien «Alle i arbeid» hadde premiere på TV2 den 28. august. Serien følger 12 unge mennesker med ulike diagnoser. Felles er et brennende ønske om å komme i jobb.

Publisert Sist oppdatert

- Olav, som er deltager i TV 2 serien «Alle i arbeid» er et eksempel på en av de store utfordringene vi står overfor i Norge i dag. Inkludering i arbeidslivet er et viktig satsningsområde fremover for oss. For mange diagnosegrupper vil det å ha en jobb, være den beste medisin, sier Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Serien følger 12 unge mennesker med ulike nevrobiologiske diagnoser som Asperger og Tourettes syndrom. Alle har det samme brennende ønske; De vil bidra i samfunnet og få en jobb hvor de kan bruke evnene sine. Deltager OIav Helland fikk diagnosen Asperger som 10 åring.

- Den viktigst grunnen for å komme meg ut i arbeidslivet er for å føle at jeg er med å bidra til samfunnet. Jeg har ikke lyst til å være en byrde. Jeg vil at verden skal være et litt bedre sted fordi jeg er her - og ikke det motsatte, sier Olav Helland.

Det å komme seg ut, være i aktivitet, bidra med det en kan og få bruke evnene sine er den beste medisinen av alt, mener Anniken Hauglie.

- Min oppfordring til arbeidsgivere er å være med på dugnaden, åpne opp dører og gi folk en sjanse. Så må vi stille opp med viktige verktøy for å hjelpe arbeidsgiverne, sier Hauglie.

For TV 2 er inkluderende arbeidsliv et viktig tema og sette fokus på.

- I TV 2 skal vi se ting fra en annen side. «Alle i arbeid» er en viktig serie og i kjernen av vårt oppdrag. Historiene TV 2 forteller skal være på lag med vanlige folk, med seerne våre. Med mye alvor og stor varme følger vi her en gjeng som alle har lyst til å bidra til samfunnet og få seg en helt vanlig jobb. Jeg håper serien blir et bidrag i debatten om hvordan vi vil ha det i landet vårt, og fører til at flere stopper opp og reflekterer over hva slags arbeidsliv vi har, ønsker og hva vi selv kan bidra til, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.