HR Forum
HR Forum

Skal du på HR Forum 2015?

HR Forum blir arrangert 4. - 5. november ved Scandic Fornebu. Her får du blant annet inspirasjon og de siste oppdateringene innen ledelse, endringsevne og HR-trender fra gode og erfarne foredragsholdere.

Publisert

HR Norge venter rundt 450-500 deltakere på årets HR Forum. Foto: Karine H. Henriksen)

HR Forum er den årlige samlingsplassen for alle som jobber med HR eller ledelse. Årets konferanse består av to fulle dager med faglig program i plenum, delsesjoner og workshops som deltakerne kan velge blant.

Internasjonal HR

Onsdag morgen starter programmet med et foredrag av Nick Holley som er Professor og Direktør ved Henley Business School. Han har nylig forsket på engasjement, HR og Big Data og hva CEOs ønsker av HR. Holley har tidligere blitt kåret til verdens femte mest innflytelsesrike tenker i Human Resource Magazine.

CEOs don’t care about HR

Nick Holleys siste forskning gir svar på hva topplederen vil ha fra HR-direktøren og fra HR-funksjonen. Svaret er at de egentlig ikke bryr seg om HR. I stedet for en haug av “HR-ting”, ønsker de at HR bygger organisasjonens kapasiteter og utvikler menneskene til å gjøre det som kreves for å levere på forretningsstrategien. Disse ferdighetene er topplederne enige om at bygger konkurransefortrinn.

  • Hvordan skape varig konkurransefortrinn?
  • HR-direktører må ha integritet
  • Forstå og levere på business – ikke på HRs faste gjøremål

HR som et konkurransefortrinnPå konferansen møter du også Michael Jacobs som er administrerende direktør i Microsoft Norge. Han har mer enn 20-års erfaring fra IT-bransjen. Jacobs var tidligere ansatt i Dell i 11 år der han blant annet var administrerende direktør for Dell i Norge, Sverige og Danmark. Før Dell jobbet Jacobs for Oracle og han har også erfaring innen telekom fra sine år i Telenor.

Noe av det du får høre om er:

  • Microsoft Norge er midt i en stor endringsreise. Hvordan være relevante og attraktive for kunder, partnere og medarbeidere?
  • Å skape en felles agenda. Hvordan jobber selskapet for å utvikle en kultur som understøtter endringsreisen - for eksempel fra tallkarakterer til tillitsledelse.
  • Administrerende direktørs blikk på samarbeidet med HR - for å lede og drive endring. Å jobbe integrert og smart internt forbedrer kundens opplevelse

Ifølge arrangøren er det gode grunner til å bli på hotellet og lade opp til kveldens festaften. Her blir det overraskelser og underholdning, god mat og drikke og hyggelig selskap. Vinnerne av HR Norges Lederpris 2015 og HR Norges studentpris kommer også!

Les mer om program og påmelding her.

"
Powered by Labrador CMS