hjemme glad hjemmekontor planlegge
hjemme glad hjemmekontor planlegge

Fleksible arbeidsordninger holder på medarbeiderne

Med fleksible arbeidsordninger kan du rekruttere, tiltrekke og holde på dyktige medarbeidere. Det kan være økonomisk gunstig for bedriften viser nye tall.   

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

Rekruttering er ofte en kostbar prosess, og mange globale virksomheter ønsker å redusere disse kostnadene. En ny undersøkelse fra Regus viser at over en tredjedel av virksomhetene har som prioritert mål å holde på ansatte. Men hvilke tiltak skal du som leder prioritere for å kutte ansettelseskostnader og tiltrekke seg og holde på de beste medarbeiderne?

Det å kunne tilby fleksible arbeidsordninger er ifølge de som deltok i undersøkelsen, løsningen på alle tre punktene.

Undersøkelsen, der mer enn 20 000 toppledere og bedriftseiere i 95 land ble spurt, bekrefter at man i Norge kan bruke fleksible arbeidsordninger for å unngå mye gjennomtrekk. Åtte av ti peker på fleksible arbeidsordninger som et frynsegode som tiltrekker de beste medarbeiderne.

Undersøkelsen viser også at syv av ti ville takket nei til en jobb der flektsibel arbeidstidsordninger ikke var mulig. Seks av ti ville ha blitt værende lengre i sin tidligere stilling hvis fleksible arbeidsordninger hadde vært mulig.

- Det å ansette og holde på de beste medarbeiderne er ikke noe nytt for at en virksomhet skal lykkes. Men det er ikke alle bedrifter som kan tilby gylne bonuser eller saftige lønninger og samtidig opprettholde konkurranseevnen. Det å unngå gjennomtrekk er også avgjørende for å unngå rekrutteringskostnader og arbeidet med å starte en ansettelsesprosess, sier Dominic Harrison, CEO Europe North, i Regus.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS