(Illustrasjonsfoto: Jan Tveita)
(Illustrasjonsfoto: Jan Tveita)

Alle ansatte i samme rom

Den nye internasjonale kontortrenden er et stort rom for alle ansatte.

Publisert

Dette er en av de siste kontortrendene som blant annet har sin opprinnelse i Facebooks hovedkontor i San Francisco, skriver nettstedet prevent.se. I Sverige har Astra Zeneca nylig innviet et 350 kvadratmeter stort lokale der ansatte kan treffes over avdelingsgrenser og utveksle idéer.

Kreativitet og åpenhet
Ved å oppmuntre til samtaler på tvers av avdelingsgrensene vil bedriften øke kreativiteten og nytenkningen, men også bidra til en økt åpenhet og få de ansatte til å bryte inngrodde tankemønster. Jenny Sundqvist er leder på arbeidsplassen med 2500 ansatte, og hun er svært fornøyd med resultatet hittil.

Flittig brukt
– Til tross for at vårt Coffee Lab, som vi har valgt å kalle det, er tatt i bruk relativt nylig, ser vi allerede nå at det blir flittig brukt, både til uformelle møter, individuelt arbeid, pauser og presentasjoner.
Dessuten har vi sett en økt samhandling mellom avdelingene, som er akkurat det vi ville oppnå, sier hun.

Til sammen 175 personer får plass i lokalene, som er utformet for å passe både planlagte og spontane møter. Dette forsterkes ved for eksempel langbord som fører til at man helt enkelt må sitte sammen med andre mennesker.
– Alle mennesker like jo ikke å jobbe eller ta lunsjen sammen. Hvordan tar dere hensyn til deres behov?

Ett av flere alternativ
– Coffee Lab er ett av de mange alternativene som finnes på Astra Zeneca i Göteborg for å møtes eller jobbe sammen. Alle ansatte har også tilgang til stillerom, cellekontorer, konferanserom i varierende størrelse, grupperom og spiserom, sier Jenny Sundqvist, som sammen med sine kolleger vil jobbe videre for å finne nye måter å øke samarbeid og nytenkning på i bedriften.

Framover kommer de til å jobbe mer med å modernisere sine tradisjonelle kontormiljøer.

– Våre ulike kontorer rundt om i verden ser svært ulike ut avhengig av land og størrelse. I Cambridge bygger vi for eksempel opp en forskningsenhet der det finnes mange spennende tanker omkring åpenhet og hvordan allmennheten skal kunne få innsyn i forskningen.

(Kilde:prevent.se)

Powered by Labrador CMS