Psykisk syk 2

Vil løfte psykologisk arbeid

Pearson Assesment lanserer i samarbeid med Norsk Psykologforening Den Store Psykologprisen. Prisen på 100 000 svenske kroner har til hensikt å berømme psykologer som har gjort en innsats utenom det vanlige for å bedre menneskers livskvalitet.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

- Med Den Store Psykologprisen vil vi synliggjøre psykologers innsats for å forbedre menneskers livsvilkår og livskvalitet. Psykologer er sentrale samfunnsaktører som bidrar til økt forståelse for forandringer både på et personlig, nasjonalt og globalt plan, sier Tor Levin Hofgaard, president i Norsk Psykologforening i en pressemelding.

Årlig premiering

Lanseringen av Den Store Psykologprisen vil skje i mandagn den 30. august på den 7. norske psykologikongressen i Oslo. Prisen kommer til å deles ut årlig og hensikten er å styrke posisjonen til psykologi som fagfelt, og å stimulere flere psykologer til å anvende sin kunnskap og yte det lille ekstra for å utrette betydelige forbedringer i menneskers liv.

Med denne prisen vil man også rette søkelyset mot de muligheter psykologien kan gi mennesker med behov for hjelp.

Nominasjoner

Fra og med den 30. august til og med 30. november kan kandidater nomineres til prisen på www.denstorepsykologprisen.no. Både kolleger og allmennheten kan nominere kandidater. Tre finalister kåres av en jury på bakgrunn av nominasjoner, og disse vil bli presentert primo 2011.

- Med denne prisen vil vi belønne de psykologer som med sitt personlige engasjement og arbeid bidrar til å hjelpe og utvikle personer eller organisasjoner, sier Åsa Magander, prosjektleder for Den Store Psykologprisen.

Den Store Psykologprisen og prispremien på 100 000 svenske kroner vil tildeles vinneren ved en seremoni i Oslo 29. mars 2011.

Kriterier for prisen

Prisen skal fokusere på psykologer eller virksomheter som i særlig grad viser hvordan praktisk bruk av psykologisk kunnskap kan komme mennesker til gode.

- Prisen kan tildeles en enkelt psykolog eller en gruppe psykologer i en arbeidsgruppe eller virksomhet. Den eller de psykologene må ha hatt en fremtredende rolle i arbeidet som har blitt utført. Prisen kan tildeles både for en dagsaktuell innsats og for arbeid som har blitt utført over tid.

- En prisverdig innsats skal være ekstraordinær og verdt å framheve som et eksempel på psykologarbeid av høy kvalitet, sier Magander.

(pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS