eple og hjerte
eple og hjerte

Stressmestring forebygger hjerteinfarkt

Ny forskning viser at hjertesyke som får adferdsterapi og lærer seg å håndtere stress kan redusere risikoen for et nytt hjerteinfarkt med opp til 45 prosent.

Publisert

Over en periode på ett år fikk 362 hjertesyke pasienter ved Akademiska sykehuset i Uppsala i Sverige adferdsterapi og opplæring i det å håndtere stress.

Redusert risiko for tilbakefall

Resultatene viser at gruppen som hadde fått hjelp til å forandre de stressfremkallende tankene reduserte risikoen for nytt hjerteinfarkt med hele 45 prosent. Risikoen for å bli innlagt med andre hjerteproblemer falt med 40 prosent sammenlignet med pasienter som hadde fått vanlig medisinering for å unngå ytterligere hjerteproblemer.

Like sterk virkning som medisiner

Forsker Mats Gulliksson sier til Uppsala Nye Tidning at dette er gledelige resultater siden psykologisk behandling ser ut til å kunne forebygge tilbakefall minst like effektivt som mange av dagens etablerte medisinske behandlinger.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Bestill et abonnement på Personal og Ledelse her. Enkeltutgaver av kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS