(Ill.foto: Colourbox)

1 av 5 har opplevd seksuell trakassering

NYHET: En ny rapport fra Fafo viser at én av fem i hotell og restaurant, og innen helse og omsorg har opplevd seksuell trakassering på jobb.

Publisert

Fafo har gjennomført en spørreundersøkelse blant Fellesforbundets medlemmer i hotell og restaurant og Fagforbundets medlemmer i helse og omsorg. Undersøkelsen viser nedslående resultater.

Hele 20 prosent av medlemmene innenfor disse to bransjene svarer at de har opplevd seksuell trakassering i forbindelse med jobben i løpet av de siste tre årene. Både fysisk, verbal og ikke-verbal trakassering er vanlig. Variasjonen av hvem som står bak er stor: det er kunder, pasienter, brukere, sjefer og kolleger.

Seksuell trakassering i arbeidslivet rammer først og fremst kvinner. Rapporten presenteres når Fafo markerer den internasjonale kvinnedagen med seminaret Trakassering av kvinner i offentligheten og arbeidslivet: Don't grab this pussy. Seminaret holdes onsdag 8. mars, og starter kl 14.00.

Fafo-forskerne Mona Bråten og Beate Sletvold Øistad legger fram funn fra rapporten, og deretter blir det kommentarer fra blant andre LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik og likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.

Rapporten er forfattet på oppdrag fra LO, og offentliggjøres på seminardagen.

Powered by Labrador CMS