- Tradisjonelle forretningsmodeller foreldet innen fem år

NYHET: Ifølge en undersøkelse fra Forrester på vegne av Experian tror tre av fire ledere at tradisjonelle forretningsmodeller vil være foreldet i løpet av de neste fem årene.

Publisert

- Verden er i rask endring, og ledere over hele Europa setter nå inn store tiltak for å henge med i den teknologiske utviklingen, sier Frode Berg, administrerende direktør i Experian.

Som et mottrekk til endringene er bruk av datadrevet kundeinnsikt den viktigste prioriteten hos hele fire av fem ledere i tradisjonelle bedrifter, ifølge undersøkelsen

- Undersøkelsen viser hvor viktig bruk av big data, analyse og kundestyring er i dagens forretningsklima. Vi hjelper bedrifter over hele verden å koble data og bruke analyser til å kunne ta gode beslutninger, sier Frode Berg.

I alt er 380 ledere i Europa, Midtøsten og Sør-Afrika intervjuet i undersøkelsen gjennomført av Forrester på vegne av Experian. 62 av lederne er fra Norden.

Nordiske ledere mer bekymret for nye konkurrenter

Et interessant trekk er at 43 prosent av nordiske ledere sier at konkurranse fra nye konkurrenter er den største utfordringen fremover, mens bare 32 prosent i Europa svarer det samme.

- Det skjer mye innovasjon i Norden, spesielt innenfor finanssektoren. Det kan forklare at nordiske ledere er mer bekymret for nye konkurrenter, sier Berg.

(NTB)

Powered by Labrador CMS