colourbox_jobbnarkoman

Slik blir du en ineffektiv sjef

Her er fallgruvene du må unngå, dersom du vil bli en effektiv sjef

Publisert

Den svenske karrierecoachen Nina Jansdotter lanserer i sin nye selvhjelpsbok "Konsten att vara ineffektiv på jobbet" tips til hvordan du ikke får ting gjort. Se gjerne på det som en omvendt guide til fremgang:

1: Deleger aldri

Det beste er å ha stålkontroll på absolutt alt. Det er du som kan og vet best hvordan ting skal gjøres. Du skal aldri be om råd eller hjelp; bare svake ledere gjør dette. Lytt ikke til noen andre enn deg selv.

2: Unngå å ta pauser

Pauser er for latsabber. Men du kan tillate deg en kaffeskvett foran pcen, for da unngår du at de andre tror du jobber for lite. Ikke hør på det som sies om at det er viktig å småprate og bli kjent med kollegene i pausene. Det er bare tidssløseri.

3: Pass på at du alltid er overbooket

Sørg for at det er umulig å putte inn noe som helst uforutsett i kalenderen, og at du ikke har tid til å slappe av. Bruk gjerne flere forskjellige almanakker samtidig, slik at du ofte dobbeltbooker. Det er jo bare spennende å se hvordan du klarer å sette sammen puslespillet.

4: Vær med på absolutt alle møtene

Sørg for å være tilstede på alle tenkelige møter, og la de gjerne være mange og lange. Alle andre skal også være med; uavhengig av om de er berørt eller ikke. Unngå møteplaner, og la gjerne møtene strekke ut i det uendelige.

5: Påbegynn mer enn du klarer å avslutte

Å begynne på nye prosjekter er mye morsommere enn å avslutte dem. Ikke bry deg om det som har ligget lenge; la det ligge der å surne, slik at det blir et ordentlig energisluk på den overbelastede pulten din.

6: Si aldri nei

Unngå til enhver pris å si nei, og vær med på absolutt alt - overalt. Hvem liker vel dem som sier nei? Dessuten kan du jo risikere å gå glipp av noe spennende om du blir hjemme og jobber i stedet for å mingle.

7: Perfeksjon er det eneste du skal sikte mot

Gjør aldri noe som ikke er perfekt, og sammenlign deg gjerne med andre sjefer hele tiden. Alt du gjør skal være fullstendig feilfritt. Ingenting annet duger, for da duger ikke du som sjef.

(Chef.se)

Powered by Labrador CMS