MatPrat-kokk Cecilie Maske har mange enkle og gode råd til alle som skal lage mat på hjemmekontoret.
MatPrat-kokk Cecilie Maske har mange enkle og gode råd til alle som skal lage mat på hjemmekontoret.

— Matrester kan bli den beste lunsjen

Det har aldri vært kortere vei til kjøkkenet og kjøleskapet, likevel er det blitt stadig mer krevende å motivere seg for å lage en skikkelig god lunsj. MatPrat-kokk Cecilie Maske har noen gode råd og oppskrifter til Personal og Ledelse-leserne.

Publisert

- Mange av oss sitter på hjemmekontor, og har gjort det en god stund. Uten å ha et felles samlingspunkt i kantina eller ved pausebordet med kollegaene, er det nok en del av oss som tar litt lett på lunsjen. Kanskje blir det knekkebrød med ost, eller noe annet som går fort både å lage og spise?

Cecilie Maske vet hvor skoen trykker i de fleste hjem som har kontorer i kriker og kroker – eller midt i stua. Det er utfordrende å holde sin egen motor ved like, og ikke minst fylle på med riktig næring så ofte som mulig.

- I disse tider gjelder det å være litt snill med seg selv. Ta noen enkle grep for å få mer moro i matveien! Kanskje kommer du inn i en god vane der lunsjen blir noe du gleder deg til?

MatPrat-kokken nekter å la deg i stikken. Det finnes så mange muligheter, samtidig som hun også er fullstendig klar over at man må foreta noen grep flere ganger for å snu en dårlig utvikling.

- Middagsrester er et godt utgangspunkt for en god lunsj neste dag. Når du setter restene inn i kjøleskapet etter middag, tenk litt på hva du kan bruke dem til neste dag. Har du to kokte poteter igjen? Da skal det ikke så mye innsats til før du har en deilig spansk omelett til lunsj neste dag. Pastarester kan bli til en mettende pastasalat eller en spagettiomelett. Et annet tips er å alltid ha litt friske urter stående, for et dryss av grønt på toppen løfter ofte maten til et høyere nivå, sier hun.

Rester kan jo være så mangt, og det er fullt mulig å planlegge mer rester enn man faktisk sitter igjen med etter et middagsmåltid. Der kommer vi inn på et av nøkkelordene for å skape seg gode lunsjopplevelser – nemlig planlegging.

- Siden lunsjen på hjemmekontor helst skal gå raskt å lage, er det faktisk en idé å dra tanken om rester enda litt lenger, og lage litt ekstra mat med vilje. For planlegger du litt og lager litt ekstra til middag, kan du sammen med noen basisingredienser som de fleste har stående, glede deg til en rask og supergod lunsj på hjemmekontoret neste dag!

Powered by Labrador CMS