Ill.foto: Arbetsmiljöverket
Ill.foto: Arbetsmiljöverket

Trusler og vold er årsak til mange sykmeldinger hos ansatte i kollektivtrafikken

Ifølge det svenske Arbetsmiljöverket ligger personell på tog og busser over gjennomsnittet når det gjelder arbeidsulykker som har ført til sykmelding på grunn av trusler eller vold. For svenske togverter er trusler og vold årsaken til nesten en av tre anmeldte arbeidsulykker som har medført sykmelding.

Publisert

Bussjåfører og togpersonell er utsatt for mange situasjoner som kan medføre risiko for trusler eller vold, ifølge det svenske Arbetsmiljöverket som nå skal iverksette en kampanje rettet mot kollektivtrafikkselskaper.

- De må jobbe i alle områder til alle tider, også på nettene i helgene, og kontrollere billetter. Derfor er det viktig at arbeidsgiverne minimerer risikoen for trusler og vold. Ingen skal behøve å bli utsatt for trusler eller vold på jobben, sier Eva Karsten, som er arbeidsmiljøinspektør og prosjektleder for kampanjen i en pressemelding fra Arbetsmiljöverket.

Ifølge pressemeldingen oppgis trusler og vold som årsaken til 27 prosent av anmeldte arbeidsulykker som rammer togverter i Sverige. Tilsvarende tall for bussjåfører er 19 prosent. Gjennomsnittet for alle yrker er 7 prosent.

Powered by Labrador CMS