Lisbeth Fransplass ISS.jpg

Først ut med tariffavtale

For første gang har et bemanningsselskap inngått tariffavtale med sine ansatte. ISS Personalhuset på Hamar sikrer vikarenes rettigheter.

Publisert

Bemanningsbransjens tariffavtale skaper trygghet for ansatte og bedriftene som leier inn vikarer,sier direktør Lisbeth Fransplass. (Foto: ISS Personalhuset)

– Vi er stolt over å være det første bemanningsselskapet i Norge som får på plass en tariffavtale. Det synliggjør at vi jobber seriøst med arbeidsforholdene for våre ansatte, sier direktør Lisbeth Fransplass i ISS Personalhuset.

Avtalen sikrer vikarer samme lønn og rettigheter som fast ansatte.

– Vi har praktisert dette i mange år allerede, men tariffavtalen skaper trygghet både for bedriftene som leier inn arbeidskraft og for våre ansatte, sier hun.

Venter flere

Selskapets avdeling i Hamar tar i bruk overenskomsten som tidligere i år ble inngått mellom LO og NHO.

– Vi er glad for at tariffavtalen nå er tatt i bruk. Den er et viktig signal om at det er ordnede forhold for arbeidstakerne i bemanningsbransjen, sier fagsjef Even Hagelien i NHO Service.

NHO Service organiserer 130 bemanningsbedrifter som til sammen har mellom 80 og 90 prosent av omsetningen i bransjen.

Avtalen mellom LO og NHO gjelder for hele bemanningsbransjen. Det har vært inngått enkelte tariffavtaler tidligere, men det har vært avtaler mellom ett enkelt bemanningsselskap og én bestemt bransje.

– Vi tror flere bemanningsselskaper nå vil følge etter og inngå tariffavtale med sine ansatte, sier Hagelien.

Seriøst jobbalternativ

Hos ISS Personalhuset på Hamar omfatter avtalen rundt 65 ansatte, de fleste av dem jobber innen kantine, renhold og kontor.

– Tariffavtalen gjelder for alle som jobber gjennom oss og gjelder for flere bransjer. Avtalen gjenspeiler at bemanningsselskapene formidler mange typer arbeidskraft, sier Lisbeth Fransplass.

Gjennom avtalen blir vikarene omfattet av Hovedavtalens bestemmelser om helligdagsgodtgjøring og AFP-ordninger.

Ti prosent av arbeidsstyrken her til lands jobber i midlertidige stillinger. Men bare én prosent jobber via et bemanningsselskap.

– Vi ønsker å gi flere arbeidstakere et seriøst jobbalternativ. For mange er oppdrag via et bemanningsselskap en inngangsport til fast jobb i innleiebedriften, sier hun.

Powered by Labrador CMS