Kokain-Colourbox.com
Kokain-Colourbox.com

Narkotester nyansatte

Høy feststemning og lav terskel for bruk av amfetamin og kokain gjør at Nordea og SEB i Sverige narkotester alle nyansatte.

Publisert

Ill.foto: Colourbox

Finansbransjen har blitt kjent for å være et miljø hvor feststemningen er høy, og terskelen for misbruk av amfetamin og kokain er lav, skriver e.24.no.

Nordea i Sverige har tatt konsekvensen av dette, og har i flere år narkotestet alle nyansatte.

- Vår policy er å narkoteste alle som ansettes i banken, fordi vi ikke er tjent med å ansette rusmisbrukere, sier Marianne Lien, ansvarlig for HR-avdelingen i Nordea Sverige til DI.se.

Ikke i Norge

I Nordea Norge har de en annen praksis.

– Vi gjennomfører ingen tester av denne typen. Det er ikke vanlig praksis i Norge å gjøre det på den måten, sier Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea Norge til E24.

Tilfeldige tester i SEB

– Fram til helt nylig gjennomførte vi obligatoriske narkotester i forbindelse med nyansettelser, men det ga ingen utslag. Nå gjør vi det istedenfor med tilfeldig utvalg, sier Viveka Hirdman-Ryrberg, informasjonsdirektør i SEB.

Lurt av narkoman finansrådgiver

Etter at departementsrådgiver Anita Sletten ble lurt av en narkoman rådgiver i Verdispar ble narkotikamisbruket i finansbransjen igjen satt på dagsorden.

– At det er utstrakt bruk av rus i de miljøene, er det ingen tvil om. Vi ser en tendens til at kokain er på frammarsj, sa politioverbetjent Eirik Jensen til DN.

Også høsten for to år siden var narkoproblemet i finansmiljøet i søkelyset. Da satte Oslo-politiet i gang aksjonen Hvit snø, der målet var å slå ned på narkotikamisbruk blant kjendiser og folk i finansmiljøet.

Les hele saken her

"
Powered by Labrador CMS