Internett illustrasjon
Internett illustrasjon

Mer produktiv av å surfe

Du trenger ikke bli sint om dine medarbeidere sjekker private e-post, eller leser nyheter i arbeidstiden. Ny forskning viser at privat surfing kan gjøre folk mer produktiv.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

En studie fra Universitetet i Melbourne slår fast at medarbeidere som får surfe i arbeidstiden er ni prosent mer effektiv enn de som ikke gjør det.

- Mennesker som surfer for moro skyld på jobben, innenfor et rimelig tidsperspektiv på under 20 prosent av arbeidstiden, er mer effektiv, sier Dr. Brent Coker, som er forsker innen personalvitenskap og markedsføring ved Universitetet i Melbourne.

Nyttig med en mental pause

- Mennesker har behov for å kunne skli inn i egne tanker for å få tilbake konsentrasjonen. Det er bare å tenke tilbake på hvordan du opplevde studietiden, etter 20 minutter har normalt konsentrasjonen gradvis sunket. Etter en kort pause er den på plass igjen, sier han.

Skjerpet og økt hjernekapasitet

Studien har fulgt 300 ansatte der 70 prosent av hadde mulighet til å surfe privat i arbeidstiden. Denne aktiviteten førte til skjerpet konsentrasjon og økte hjernekapasiteten.

Dyrt å blokkere ansatte

Selskaper som bruker millioner av kroner for å blokkere sine ansatte fra å se videoer, lese e-post, besøke Facebook eller handle på nett, sparer nødvendigvis ikke masse penger. I følge den nye forskningen kan det virke stikk motsatt.

(The University of Melbourne)

Powered by Labrador CMS