(Ill.foto: Colourbox)
(Ill.foto: Colourbox)

Norge har Europas mest fornøyde arbeidstakere

ARBEIDSMILJØ: Åtte av ti nordmenn er svært fornøyde med arbeidshverdagen sin. Det gjør oss fortsatt til de aller mest tilfredse arbeidstakerne i Europa, sammen med Danmark og Sveits.

Publisert

Det kommer frem i en fersk, global arbeidsmarkedsundersøkelse, gjennomført av bemanningsselskapet Randstad.

Tallene viser at nordmenn fortsatt har det godt på jobb: 79 prosent av norske arbeidstakere svarer at de er svært fornøyde med arbeidshverdagen sin. Bare seks present oppgir at de er “svært misfornøyd”.

Nordmenns høye trivselsfaktor har ligger på samme nivå siden tilsvarende undersøkelse ble gjennomført for nøyaktig ett år siden, og scorer bare to prosentpoeng under resultatene fra 2012.

Går godt – også i turbulente tider
I den ferske, globale undersøkelsen topper Norge dermed statistikken for Europa, sammen med Danmark og Sveits. Blant de 34 landene på verdensbasis, der over 25 000 arbeidstagere i privat sektor er spurt, er også de ansatte i Mexico, India og USA mer tilfredse med jobbsituasjonen enn i Norge.

– Det er muligens overraskende at vi fortsatt scorer så høyt, selv om det siste året har vært svært turbulent i det norske arbeidsmarkedet. Men vi kan fortsatt vise til relativt lav arbeidsledighet, stor grad av jobbsikkerhet, gode lønninger og en fleksibel arbeidshverdag. Alt dette gjør Norge til et trygt og attraktivt land å jobbe i, også I turbulent tider, sier Camilla Grana, daglig leder i Randstad i Norge.

Beste lederne i klassen
I Europa er ligger Danmark foran oss på rangeringen, mens Sveits scorer like høyt som oss. I Sverige er kollegene ikke fullt så fornøyde; her svarer 69 prosent av de spurte at de er svært fornøyd med jobbhverdagen.

– Norge har i mange år scoret svært høyt, og ligget helt i verdenstoppen, når vi spør om jobbtilfredshet og hvor fornøyde de ansatte er med sjefene sine. Den skandinaviske holdningen til lederskap er mye mer fokusert på trivsel på arbeidsplassen, uformell lederstil og mykere verdier som balanse i livet, for å få de ansatte til å prestere. Derfor er det ikke overraskende at våre ledere er best i klassen når det gjelder å legge til rette for at de ansatte skal trives på jobben, sier Camilla Grana.

I den samme undersøkelsen svarer åtte prosent av norske arbeidstagere at de har skiftet arbeidsgiver de siste seks månedene, mens fem prosent oppgir at de aktivt er på jobbjakt.

Randstad Workmonitor Q3/16: De mest fornøyde arbeidstagerne:

Fem på topp

India 82 prosent

Mexico 82 prosent

Norge 79 prosent

USA 77 prosent

Østerrike 77 prosent

Fem på bunnen:

Kina 60 prosent

Singapore 60 prosent

Ungarn 54 prosent

Hong Kong 49 prosent

Japan 43 prosent

(NTB Info)

__________________________________________________

Har du leder eller HR-ansvar? Hold deg faglig oppdatert med Personal og Ledelse

- Bestill abonnement

- Last ned enkeltsider eller utgaver av bladet

- Besøk oss på facebook

- Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS