Akuttmottak-sykehus
Akuttmottak-sykehus

- Vil ikke ha gravide leger

Leger som er gravide, får ikke fornyet vikariatene sine ved norske sykehus varsler Yngre legers forening.

Publisert

Ill. foto: Colourbox.com

Det er Yngre legers forening (Ylf) som slår alarm etter at de har fått mange henvendelser fra gravide leger som ikke har fått fornyet vikariatet sitt, skriver Dagsavisen.

Les også: Unngå diskriminering av gravide

Bryter loven

" Årlig mottar Legeforeningen minst 20-25 slike klagesaker. De sakene foreningen ikke klarer å løse, går videre til Likestillingsnemnda. Leder i Ylf, Helga Gjessing, sier til avisen at i alle slike saker som nemnda har behandlet, er konklusjonen at sykehusene har brutt likestillingsloven.

En kvinnelig lege, som vil være anonym, sier til Dagsavisen at hun har opplevd at absolutt alle leger ved sykehuset fikk fornyet vikariatet sitt bortsett fra de som var gravide, inklusive henne selv.

Les også: Kan vi spørre om graviditet og helse?

Økonomien avgjør

- Etter hvert som sykehusene får trangere økonomi, opplever vi en økning i slike saker. Jeg tror det er en direkte sammenheng. Hvorvidt 6G-grensen bør oppheves har ikke Ylf tatt stilling til, men vi mener det bør jobbes mer med å forandre arbeidsgivers holdning til graviditet. Dette er tross alt ikke lovlig, sier Gjessing.

Jusprofessor Henning Jakhelln er enig med Gjessing og sier dette er en reell problematikk.

- Det er et spørsmål om bevissthetsnivå. Det er viktig at noen tar opp disse sakene og bevisstgjør sykehusledelsen, sier han.

Les hele saken her.

"
Powered by Labrador CMS