telefonsalg

Leter etter effektiv behandling mot stress

430 000 dansker lider av stress. Arbeidsmedisiner og stressforsker Bo Netterstrøm i Danmark mener vi vet alt for lite om hva som skal til for å hjelpe de som lider av stress.

Publisert

En stresset person kan ofte la både sinne og aggresjon gå ut over kollegaer og kunder. Et nytt prosjekt skal gi svar på hvilken behandling som er mest effektiv. Ill.foto: Colourbox.

Et nytt toårig forskningsprosjekt, ”Copestress”, skal gi svar på om det er psykologihjelp, gruppesamtaler eller en prat med sjefen som virker best.

De 280 stressrammede deltakerne skal teste ut forskjellige terapiformer. En gruppe skal gå til psykolog, andre skal lære å håndtere stress i grupper eller individuelt. Testingen vil skje i samarbeid med deltakernes arbeidsplass.

Bo Netterstrøm sier til Business. Dk at de fleste arbeidsgiverne har vært positive for at de har blitt kontaktet. Forskeren håper det nye prosjektet kan være med på å dokumentere at dialog med arbeidsplassen er en viktig faktor i behandlingen av stressrelatere plager.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS