Arbeidsnarkoman

Hissige meldinger kan gi deg sparken

En frustrert e-mail eller sms til en kollega eller et hjertesukk over en dårlig sjef kan få langt større konsekvenser enn de fleste kan forestille seg.

Publisert

Sosiale medier blir ofte brukt for å informere om dagens status. Pass deg for å legge ut personlig kritikk som innvolverer din arbeidsplass, dine kollegaer eller sjefer.

Det viser erfaringer flere danske fagforeninger har gjort seg, melder bussiness.dk.

Organisasjonene melder om flere medlemmer som har fått kraftige problerm fordi deres kritikk til slutt havnet på arbeidsgiverens skjerm.

Juridisk konsulent i danske Handel og Kontor, Jeanette Hahnemann, sier de ser en stigning i antall saker hvor folk har fått problemer på bakgrunn av e-mail eller meldinger de har lagt ut på Facebook. Årsaken er at bedriftsledere reagerer kraftig på slike meldinger.

Hun sier det er lett å ty til tastene i det agressjonen herjer som verst. Og påpeker samtidig at i det man skriver slike meldinger, enten det er på mail, mobilen eller på nett, så er du i realtiteten i det åpne rum - hvor ingenting er fortrolig.

Andre organisasjoner har måttet assistere danske medlemmer som har blitt anklaget for illoyalitet av sin arbeidsgiver. I to av tilfellene var det "venner" av personene som videresendte meldingen til lederne.

Det generelle rådet fra ekspertene er å ikke skrive saker på Facebook, i e-post eller i en tekstmelding på mobilen, som du ikke tør si direkte til sjefen eller til dine kollegaer.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS